Yaşamını sonlandıran öğrencinin arkadaşı konuştu: İş bulamadığı için intihar ettiği yönündeki haberler yanlış

HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir yaşamını sonlandırdı. Taşdemir’in intihar sebebi bilinmiyor. Taşdemir, derslerden arta kalan zamanda bir kitapçıda çalıştığı öğrenildi.

YAPILAN HABERLER YANLIŞ

Hakan Taşdemir’in bir çalışma arkadaşı, Taşdemir’in intiharına dair BirGün’e şunları anlattı: “3 aydır mesai arkadaşımdı kendisi. İş bulamama gibi bir durumu yoktu. Bir kitapevinde çalışıyoruz, o kırtasiye bölümünde çalışıyordu. İş bulamadığı için intihar ettiği yönündeki haberler yanlış. 13 Şubat’ta Adli Tıbba götürmüşler. Annesi hafif bir iş kazası geçirmiş, parmakları kesilmişti. Bunu duyunca bayağı kötü olmuştu. Kendine gelir diye düşündük, geldi, çalıştı bir sıkıntı yoktu ve gülüyordu.”

KAYGI BOZUKLUĞU OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Taşdemir’in arkadaşı, sözlerini şöyle noktaladı: “Bana kaygı bozukluğu olduğunu söylemişti, ‘Sence ne yapayım, çok iyi hissetmiyorum’ demişti. Daha önce de psikiyatra gittiğini söylemişti. Ben de psikoloğa gitmesini söylemiştim, 1 gün önce konuştuğumuz şeylerdi bunlar… Vefat ettiği gün de çalışıyordu işte. Yanlış haber çıkması ölümüne saygısızlık… Çocuk yanımda gülüyordu, başka bir derdi vardı onun. Ölümüne saygısızlık olmasını istemiyorum, çünkü yapılan yanlış bir haber ve yanlış algıya neden oluyor.”