Yaşamını yitiren beyin cerrahı Ayçiçek Çeçen'in eşi: Eşimi öldüren şişmanlık değil iş yoğunluğudur

Beyin cerrahı Dilber Ayçiçek Çeçen'in, 8. kattaki dairesinin balkonundan düşerek yaşamını yitirmesini “şişmanlık bunalımına” ve “psikolojik nedenlerle aldığı ilaçlara” bağlı olduğu yönünde çıkan haberlere eşi Gültekin Çeçen isyan etti.

Cumhuriyet'ten Mustafa Kemal Erdemol'un haberine göre; Gültekin Çeçen, eşinin gece yarısı anlık bir karar sonucu yaşamına son verdiğini ancak bunun haberde iddia edildiği gibi kiloları ya da aldığı ilaçlar yüzünden olmadığını söyledi. Çeçen, “kilolu olmasına rağmen kendisiyle barışık bir insan olan eşim çalışma arkadaşları tarafından da neşesiyle bilinirdi. Bizim evliliğimiz boyunca asla sorun etmediğimiz kilo iddiasının haberde dile getirilmesi büyük haksızlık ve etik de değil” dedi.

"TÜKENMİŞLİK SENDROMU YOL AÇTI"

Eşinin iddia edildiği gibi ilaç kullanmadığını söyleyen Gültekin Çeçen, eşinin de bir çok doktorun yaşadığı tükenmişlik sendromunu yaşadığını, bunun nedeninin de her gün yüzden fazla hastaya bakmak ve işyeri hekimliği sertikası almak için çok yoğun çalışmak olduğunu belirtti. Eşinin sabahın erken saatlerinden geçe geç saatlere kadar hastanede kaldığını belirten Çeçen, yakın bir tarihte bir doktorun meslektaşı tarafından öldürüldüğüne dikkat çekerek, “meslektaşlarımız benzeri sorunlar yaşıyor” dedi.