BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, SOL Parti Bolu İl Örgütü'nün düzenlediği söyleşide “20 yıllık kötülük rejiminin sonunu getirmek, bu yağma ve talan düzenini bitirmek, sağ politikalara sığınmakla değil, halkın temel sorunlarını dert etmekle, devrimci bir iradeyle mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yaşar Aydın: Bu rejimin sonunu getirmek devrimci bir iradeyle mümkün olacaktır

BirGün Gazetesi yayın koordinatörü Yaşar Aydın Sol Parti Bolu İl Örgütü’nün düzenlediği “Türkiye Kritik Bir Dönemece Girerken Sol Ne Yapmalı?” söyleşine konuşmacı olarak katıldı.

AKP-MHP bloku karşısında iddia edildiği gibi henüz seçimin kazanılmadığını belirten Aydın “Cehennemin kapılarını kapatalım” ifadelerini kullandı.

SOL Parti Bolu İl Örgütü ’20 Yıl Yeter Gönderelim’ kampanyası kapsamında il binalarında BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın’ın katılımıyla “Türkiye Kritik Bir Dönemece Girerken Sol Ne Yapmalı?” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

SOL Parti Bolu İl Başkanı Özgün Hasıl’ın açılış konuşmasını yaptığı söyleşiye parti üyelerinin yanı sıra sendika, dernek ve meslek örgütü temsilcileri de katılım sağladı. 2023 seçimlerine 25 hafta kadar kalmışken konuşan Yaşar Aydın en geniş muhalefet kesiminin mevcut rejimin karşısında pozisyon almasının değerli olduğunu vurguladı.

Aydın, “20 yıllık kötülük rejiminin sonunu getirmek, bu yağma ve talan düzenini bitirmek, sağ politikalara sığınmakla değil, halkın temel sorunlarını dert etmekle, devrimci bir iradeyle mümkün olacaktır” diye belirtti.

"UMUT' SEÇENEĞİNİ SAHİCİ OLARAK KOYACAĞIZ"

‘AKP-MHP rejimi karşısında kamucu, laik, bağımsız bir seçenek yaratılmadığı takdirde hiçbir ‘masanın’ halkın taleplerine çözüm olmayacağını söyleyen Aydın “ Başat görevimiz Erdoğan rejiminin sonlanmasıdır. Ancak masa etrafında toplanan kimi muhalefet cephelerinin de, Erdoğan sonrası yeni bir Türkiye’nin hatlarını çizemeyeceğinin farkındayız. Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi bu memleketin solcuları, sosyalistleri, devrimcileri olarak en geniş halk kesimleriyle bir araya gelip, artık yeter diyerek, mevcut rejimin karşısına muhalefet cephesini de zorlayan umut seçeneğini sahici olarak koyacağız.” dedi.

20 yıllık AKP iktidarının tarihsel varoluşuna değinen Aydın “ Bu memlekette 20 yıllık zorbalığa direnen ve tarihi en temiz olan, masalar başında toplananlar değil, bu memleketin devrimcileridir. Ülkenin bu hale gelişine susanlarla, kamu kaynaklarını özelleştirmeyi marifet bilenlerle bizim sorunumuz her zaman olacak. Mevcut rejimin karşısında bir araya gelen en geniş muhalefet cephesini önemsemekle birlikte, memleketin kaderinin bu masalar etrafında tayin edilemeyeceğini tekrar tekrar hatırlatmak isteriz” şeklinde konuştu.

"CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATALIM"

İç ve dış politikalara değinen Yaşar Aydın ‘Brezilya örneğinde olduğu gibi, Cennetin kapılarını açamıyorsak bile, Cehennemin kapılarını kapatmalıyız. Türkiye devrimcilerinin, solcularının, sosyal demokratlarının görevi bu olmalıdır. Mevcut rejimin taleplerine denk sağ seçeneklerle bu memleketin kaderini değiştiremeyiz. Altılı masanın bu tip girişimlerine karşı gereken basıncı sağlamalı, memleketin geleceğine sol seçeneği sunmalıyız.” dedi.