SES üyesi sağlık emekçileri, pandemi sürecinde hayatını kaybeden meslektaşlarını anmak ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle pek çok ilde eylem yaptı. Açıklamalarda “Haklarımızı istiyoruz, ölmek istemiyoruz” denildi.

Yaşatmak için yaşamak istiyoruz

Haber Merkezi

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, pandemi sürecinde hayatını kaybeden meslektaşlarını andı, çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etti. Siyah kurdele takma kampanyası başlatan sendika, emekçilerin durumuna dikkat çekti.

ANKARA’DA POLİS ENGELİ

SES’in Ankara'da yapmak istediği eylem ise polis tarafından engellendi. SES, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde alkışlı eylem düzenlemek istedi. Polisin açıklamaya izin vermedi. Sağlık emekçileri, “Burası hastane, sağlık emekçilerinin olması gereken yerde bizi buradan çıkarmaya çalışıyorlar. Biz sağlıkçıyız, her gün ölüyoruz. Sadece sesimizi duyurmak istiyoruz “ dedi. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından eylem polis engeli nedeniyle son buldu.


DERTLERİ SALGIN DEĞİL ALGI

Antalya’da da SES üyeleri, Atatürk Devlet Hastanesi önünde yapılan açıklama hayatını kaybeden emekçileri andı. Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı eylemde konuşan SES Şube Eş Başkanı Dr. Kaan Taşer, hükümetin salgının başından itibaren ne sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ne de halkın korunması için gerekenleri yapılmadığı eleştirilerinde bulundu. Taşer, şöyle konuştu: “Yönetenler salgınla gerekli mücadeleyi vermiyor, onlar salgınla mücadeleyi değil algıyı yönetmek istiyor.”

SES Dersim Şubesi, koronavirüs ile mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçileri için Tunceli Devlet Hastanesi’nin önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, basın açıklaması gerçekleştirdi. “Yaşatmak için yaşamak istiyoruz, güvenli iş güvenli gelecek” pankartının açıldığı açıklamayı Şube Eş Başkanı Serap Kahraman okudu. Kahraman, şunları dile getirdi: “Hukuksuzca ihraç edilen, güvenlik soruşturmaları bahane edilerek göreve başlatılmayan binlerce sağlık emekçisi göreve çağrı beklemekte. Artık bu adımın atılması ertelenemez bir zorunluluk.”