Çiçeği burnunda topluluk Cosmic Wings’in tamamen kendi bestelerinden oluşan aynı adlı debut albümünde güçlü bir tavır var. Telaştan uzaklar, ama içlerindeki heavy rock heyecanını bir an olsun kaybetmiyorlar

Yaşayan Rock and Roll

“Sen ve ben güzelim mutlaka öleceğiz, ama rock’n roll asla” demişti Arctic Monkeys öncüsü Alex Turner bir röportajında. Turner’ın büyük adam pozları kesmesi, henüz yirmilerindeyken Led Zeppelin jenerasyonu ağzıyla konuşması zamanla çok eleştiri aldı. Yine de söylediği bu söz doğru. Rock’n roll yaşıyor ve sen onu salt 60’ların ya da 70’lerin içinde görmeye çalıştıkça kendini sana her fırsatta hatırlatıyor: “Bak hala buradayım.”

Çiçeği burnunda ekip Cosmic Wings’in Tantana Records aracılığıyla yayımlanan aynı adlı ilk albümü bu hatırlatmanın en yeni örneklerinden. Kadrosunda The Ringo Jets’ten Tarkan Mertoğlu ile Lale Kardeş’in yanı sıra Baki Turanlı ve Barış Çelenk’i barındıran Cosmic Wings heyecan dozu yüksek ve olduğu kadar olan şarkılarıyla geçmişin izlerine yeni şeritler ekliyor. Telaştan uzaklar, ama içlerindeki heavy rock heyecanını bir an olsun kaybetmiyorlar.

Cosmic Wings’in geldiği yere dair herhangi bir şey ararsanız bulmak zor olmaz. Geçmişin izlerinde yetmişlerin ortalarındaki Amerikan rock toplulukları var. İngiltere’den, Almanya’dan, Fransa’dan ve o altın nesli tarihe taşıyan diğer güçlü ekipler var. Ancak Cosmic Wings direkt kopya çekmiyor. Amatör kelimesi bizde hep olumsuzluk mesajı için kullanılır, ama burada o anlamda durmayacak. Cosmic Wings kusursuzca taklit yapan bir tribute grubu değil. Amatör ruhla ve profesyonel olmak zorunda hissetmeden kendi müziğini yapan bir oluşum. Albümlerinde çığ bir tavır var. Tam bu nedenle “hadi başlayalım, müzik bizi mutlaka bir yere götürecektir” rahatlığını taşıyorlar.

yasayan-rock-and-roll-223500-1.

Cosmic Wings’in tamamen kendi bestelerinden oluşan on şarkılık debut albümünü dinlerken sanki tarihten kimi sesler tekrar duyuluyor ama bu albümün daha önemli mesajı şu: O seslerin günümüze bıraktığı miras hala ayakta. Lale Kardeş, The Ringo Jets’te olduğu gibi davulun başında değil. Lale bu kez vokalleri üstleniyor. Güçlü, agresif ve merak uyandırıcı enstrüman kanalları da onun cümlelerini takip ediyor. Bunların sonucunda da ortaya demir gibi sağlam bir albüm çıkıyor.

3/4