İstanbul Ataşehir'de yatağa bağımlı yaşlı bir hastanın sağlık görevlileri tarafından eziyete uğradığı görüntülerin paylaşılmasının ardından faaliyetleri durdurulan İçerenköy Bayındır Hastanesi, 27 gün sonra tekrar hasta kabulüne başladı.

Yaşlı kadına eziyet görüntüleri ortaya çıkmıştı: Hastane yeniden faaliyete başladı
Fotoğraf: İHA

Ataşehir'de bulunan İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yaşlı bir hastaya eziyet edilmesinin ardından faaliyetleri durdurulan hastane, hasta kabulüne başladı.

Hastanede görevli personellerin, yoğun bakımda tedavi gören kadın hastayla alay ettiği anlara ait görüntüler 5 Ekim tarihinde ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada yayınlanan ve tepki çeken görüntülerde bir personel hastanın yüzüne para atarak hakaret ederken, diğerinin ise küfrettiği görüldü.

Görüntülerin yayılmasından sonra Sağlık Bakanlığı çekilen video ve personel hakkında inceleme başlatmış, başlatılan inceleme sonrası hastanenin faaliyetlerinin durdurulma kararı alınmıştı.

Faaliyetleri durdurulan hastane 27 gün sonra tekrar hasta kabulüne başladı. Personel işlerine dönerken, hastalarda hastalarında hastaneye geldikleri görüldü.

(DHA)