Yatağan’da iki ÖDP üyesi evleri basılarak gözaltına alındı. Gözaltılara gerekçe olarak sosyal medya paylaşımları gösterildi

Yatağan'da ÖDP'lilere ev baskınıyla 'sosyal medya' gözaltısı

BİRGÜN İZMİR

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Muğla İl Yöneticisi ve ÖDP üyesi evleri basılarak gözaltına alındı.

Gözaltına gerekçe olarak ise, sosyal medya üzerinden yapılan 68 kuşağı devrimcilerinden Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve İbrahim Kaypakkaya’nın fotoğraflarının paylaşımı "terör örgütü propagandası" olarak gösterildi.

ÖDP Muğla İl Örgütü açıklama yaparak gözaltılara tepki gösterdi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin siyasal İslamcı faşişt rejime teslim olmayacağının belirtildiği açıklamada, “Ne zamandan beri bu ülkenin devrimcilerinin fotolarını paylaşmak suç unsuru haline getirilmiştir. Bu ülkede eşitsizliğe, sömürüye ve emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi yürüten devrimcilerin fotolarını paylaşılmasının suç kategorisine dâhil edilmesi ve buradan örgüt çıkarılmaya çalışılması ülkeyi yönetenlerin korkusundan başka bir şey olamaz. Saray rejimi kendisine muhalif olan herkesi suçlu gösterip terörize ederek gözaltına almakla yönetememe krizini aşamayacaktır. Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz; toplumu korkutarak, terörize ederek yönetemezsiniz. Yönetememe krizinizi de bu tür gözaltların arkasına gizleyemezsiniz” denildi.