Yatağan Termik Santrali’nin işletmecisinden Turgut Çevre Derneği Başkanı'na dava

AYCAN KARADAĞ

Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde Yatağan Termik Santrali’ni işleten Bereket Enerji, Turgut Çevre Derneği Başkanı Kazım Erol’a işyeri dokunulmazlığını ihlal ettiği iddiası nedeniyle dava açtı. Erol, “Hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Yatağan Termik Santrali’ne kömür sağlayan maden ocaklarının doğa, tarım ve tarih kıyımı hız kesmeden sürerken bölgede yaşayan halk ise termik santralle karşı mücadelesini sürdürüyor. Bölgede termik santralle karşı mücadelenin öncülerinden biri olan Turgut Çevre Derneği Başkanı Kazım Erol’a, Bereket Enerji tarafından işyeri dokunulmazlığı ihlal ettiği iddiası ile dava açıldı.

yatagan-termik-santrali-nin-isletmecisinden-turgut-cevre-dernegi-baskani-na-dava-637727-1.

“YAPILAN KANUNSUZCA MADENCİLİĞİ BELGELEMEK İÇİN”

Konu hakkında BirGün’e konuşan Kazım Erol, şunları dile getirdi:

“Turgut Çevre Derneği olarak, yaşam alanımızı korumak amacıyla Bereket Enerji’nin kömür ruhsat sahasındaki zeytincilik kanunu, 1. Derece arkeolojik sit alanı olmasına rağmen yapılan kanunsuzca madenciliği belgelemek için bu alanda fotoğraf çektim. Yapılan kanunsuzluğu gösterdik. Bu anayasada ve Atatürk’ün bize yol gösterdiği Nutuk kitabında bizlere vermiş olduğu bir görevdir. Hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

yatagan-termik-santrali-nin-isletmecisinden-turgut-cevre-dernegi-baskani-na-dava-637725-1.

yatagan-termik-santrali-nin-isletmecisinden-turgut-cevre-dernegi-baskani-na-dava-637726-1.