Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Ankara Batıkent'te yaptığı konuşmada, 28 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin "Uçurumdan önceki son çıkıştır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Yavaş: 28 Mayıs uçurumdan önceki son çıkıştır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Batıkent'te düzenlenen mitingde konuştu.

Yavaş, 14 Mayıs'ta yapılan ancak adayların 50+1 'i sağlayamamadığı 13. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna ilişkin "28 Mayıs uçurumdan önceki son çıkıştır" dedi.

Yavaş'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"2019 seçimlerini hepiniz hatırlıyorsunuz. Bir sürü karalama ve iftira. Neden? Çünkü rant düzeninin devam etmesini istiyorlardı. İmar rantları ile bir meclis kararı ile zengin olanlar elbette o makamları bırakmak istemiyorlar. Bunun için karalama ve iftiralar yapıyorlardı. Şimdi de kira davaları 3'e 4'e katlanmış, kredi kartları patlamış,bankalar kredi ve nakit veremez hale gelmiş.

İnsanlar, ekmek kuyruğunda. Ancak bunlar maalesef hiç konuşulmuyor.Tutturmuşlar PKK diye. Evet, şidmi soruyorum: Siz bu iktidarı 21 yıl önce aldığınızda PKK diye bir olay yoktu, terör sıfırdı, nasıl olurda bu hale getirdiniz? Bunun sorumlusu siz değil misiniz? Canınız isteyince kanun çıkarıyorsunuz, Kandil'e görevliler gönderiyorsunuz. Milletvekilleri görevlendiriyorsunuz onları da görevli olduğu için yargılanmayacağı kanunlar çıkarıyorsunuz. 

Sonra valilere 'dokunmayın' diyorsunuz. Aradan zaman geçiyor. Daha sonra 'vazgeçtik' deyincede 800 tane şehidimize mal oluyor, şimdi onların kanları üzerinden siyaset yapıyorlar. Maaalef  gereçeklerin konuşulmaması iiçin bu iftiraları atıyorlar.

Birinci tur geçti. 25 milyona yakın insan onlar gibi düşünmediğini gösterdi. Onların tümüne yapılıyor hakaretler. Bir yandan 'dağlarda 77 terörist kaldı, ayakkabı numaralarına kadar biliyorum' diyeceksin sonra Türkiye'yi terör korkusu ile korkutup bu halktan oy isteyeceksin.

Ama maalesef bir miktar başarılı olduklarını kabul etmek gerekir. Bunu geri çevirmek bizim elimizde. Halkımızın gözüne gerçekleri sokarak birinci trudan sonra bankalara gidip kredi kartından nakit alıp işini görmek isteynelere vermediler. Daha sonra baktılar halkın tepkisi çok aynı gün verdikleri kararla yeniden açtılar.

Ama şunu bilin ki 28 Mayıs'tan sonra 29'u geldiğinde göreceksiniz. Şuan da bile insanlar bankadan paralarını çekemez hale geldiler. Bunların dünyada görülmedik bir ekonomik modelleri var. Israrla herkesin eşeltirmesine rağmen dinlemiyorlar. Sonunda gemi karar oturdu. Ama Millet İttifakı'nın içinde bunu çözecek çok değerli ekonomistler var. Eğer denenmişi denersek maaalesef ve maalesef Türkiye'nin geleceği için olumlu konuşamıyoruz.

Garanti görselerdi daha düne kadar ağzılarına geleni söyledikleri Sayın Sinan Oğan'ı yanlarına aldılar. Biz de görüştük Sinan Oğan ile. Sinan Oğan'ın o kadar oy almasının en büyük sebebi, hükümete muhalefet etmekti.Ne oldu şimdi? Ne değişti? O ettiğiniz sözler ne oldu?

Ben inanıyorum ki iki tarafında politikasını beğenmeyip Sinan Oğan'ın peşinden koşanlar şuanda gerçeği gördü. Hükümetin durumunu gördü. Onların da katkısı ile 28'inde zafer bizim olacak. Cumhuriyet ile olan kavgalarını devam ettirecekler. Bu fırsat bir daha ele geçmez. 28 Mayıs uçurumdan önceki son çıkıştır."