Mansur Yavaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi. Yavaş, Koca'nın aksine SMA tedavisinde kullanılan bazı ilaçların bulunamadığını belirterek, "Bir devlet kurumu olan ABB'nin örnek bir uygulamaya imza atması ve öncü olması hepimizi mutlu etmeli" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Yavaş'tan Koca'ya SMA yanıtı: ABB'nin öncü olması hepimizi mutlu etmeli

ABB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın SMA taramaları hakkında sosyal medya hesabından kendisine yönelttiği sorulara yanıt verdi. 

Mansur Yavaş, Sağlık Bakanlığı'nın yeni evlenecek çiftlere ücretsiz SMA testi uygulamasının daha önce bulunmadığını ve ABB'nin buna öncülük yaptığını vurgulayarak şunları yazdı:

"Bir devlet kurumu olan ABB'nin örnek bir uygulamaya imza atması ve öncü olması hepimizi mutlu etmeli. Bu durumdan milletimiz kazançlı çıkmış ve yeni evlenecek çiftlere SMA testi uygulaması tüm ülkede başlamıştır."

Yavaş, Koca'nın açıklamaları ve uygulamanın bakanlık bünyesindeki başlangıç tarihi arasındaki çelişkilere de dikkat çekti:

"Siz Ocak 2021’de “Bundan sonra tüm evlilik öncesinde aile adaylarına gen taraması da yaparak tedbir alınacak” dediniz. Şubat 2021’de “Çok yakın bir zamanda tanı uygulamalarına başlıyoruz” dediniz. Ancak başlamadınız."

Mansur Yavaş'ın paylaşımı şöyle: