Ankara’nın Haymana ilçesinde köpekleri saldırtarak yavru bir eşeği öldürten Berat Kaya isimli kişi, sosyal medya tepkilerinin üzerine gözaltına alındı. Şahış, adli kontrolle serbest bırakıldı, sosyal medyadaki tepkiler büyüdü

Yavru eşeği köpeklere öldürten Berat Kaya serbest bırakıldı, sosyal medya ağaya kalktı

Ankara’nın Haymana İlçesi Boğazkaya köyünde, annesin yanındaki yavru eşeği, kangal köpeklerine saldırtarak öldüren ve bu anların görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Berat Kaya sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine jandarma ekipleri tarafından Haymana ilçesi Boğazkaya Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.

Evinde bulunamayan Berat Kaya, Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Haymana ilçesi Boğazkaya Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındı Nöbetçi Haymana Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Berat Kaya Adli Kontrol Şartıyla serbest kalırken, Kaya hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca ayrıca işlem yapıldığı da öğrenildi.

Hayvanlara yapılan eziyetin cezasız kalmasını istemeyen binlerce sosyal medya kullanıcısı ise, serbest bırakılan Berat Kaya’nın tutuklanması talebinde bulunuyor. Twitter’da #BeratKayaTutuklansın etiketi sabah saatleri itibariyle Türkiye’nin en çok konuşulan konusu oldu.

BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Ankara'nın Haymana ilçesinde yavrusu kangal cinsi köpeklere parçalanan eşeğe Ankara Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mustafa Şener, olayda yavrusunu kaybeden eşeğin güvenli bölgeye nakledildiğini duyurdu.

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAYINLADI

Ankara Valiliği resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı mesajla şüpheli Berat Kaya'nın yakalandığını ve adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“03.05.2020 tarihinde 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan bir ihbarla, ilimiz Haymana ilçesinde B. K.nın kendisine ait çoban köpeklerini eşek yavrusunun üzerine saldırttığı ve bahse konu bir videoyu kendisine ait Tiktok sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayımladığı tespit edilmiştir. Söz konusu ihbarı müteakip Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na bilgi verilmiş ve Cumhuriyet Savcısı tarafından şahsın mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınması talimatı ile şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak adli soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. Başsavcılık, şikayet olmadığı için şüphelinin tutuklanmaya sevk edilmeden serbest bırakıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Söz konusu olayda video görüntülerinde saldırıya uğradığı görülen sıpanın sahibi tespit edilerek beyanı alınmış, olay sırasında olay yerinde olduğunu, olayın ani geliştiğini, şüphelinin köpeklerini sıpası üzerine kışkırtmadığını bu nedenle şüpheliden şikayetçi olmadığını beyan etmiştir. Mevcut kanuni düzenlemeler ışığında sahipli hayvana zarar verilmesi eylemi nedeniyle soruşturma başlatılmış, söz konusu suçun takibi şikayete bağlı olduğundan müştekinin şikayetçi olmaması nedeniyle savcılık ifadesi alındıktan sonra şüpheli tutuklanmaya sevk edilmeden serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili sosyal medyada yer alan iddialar asılsız olup soruşturma devam etmektedir" denildi.