BirGün muhabiri İsmail Arı’yı “Sana ulaşırsam seni perişan ederim” diye tehdit eden AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay, sözlerini inkar etti. İsmail Arı’yı “tehdit etmediğini” öne süren Akay bir de iftira atarak “Para mı istiyor anlamadım” dedi.

Yavuz hırsız misali: AKP’li vekil bu kez de muhabirimize iftira attı!

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay, muhabirimiz İsmail Arı’ya yönelik skandal açıklamalarına devam ediyor.

Arı’yı tehdit ettiğine ilişkin ses kayıtlarının bulunmasına rağmen AKP’li Akay, yaptığını inkar etti ve muhabirimizi “tehdit etmediğini” öne sürdü.

Akay, yerel basına yaptığı açıklamada, “İsmail Arı beni aradı… Tehdit filan etmedim. Çünkü 10 günde bir arıyor beni, yok oğlun rüşvet vermiş, Akçakale’de şu olmuş, bu olmuş diye arayıp duruyor. Ben de biraz kızdım açıkçası. Tehdit mehdit yok” ifadelerini kullandı.

AKP’li Akay özür dilemesi gerekirken söylediklerini inkar edip muhabirimiz Arı’yı suçlamaya devam etme yolunu seçti.

Akay verdiği demeçte, muhabirimiz Arı için, “Para mı istiyor anlamadım” sözlerini sarf etti.

HABERLERİN TÜMÜ BELGELİ

İsmail Arı milletvekilini tamamı danışmanın adının karıştığı ve oğlunun memura rüşvet verirken yakalanması üzerine son 4 ayda toplam 4 defa aradı.

AKP’li Akay’ın oğlu Hasan Akay, kardeşi Ali Akay ile danışmanı Mustafa Erat’ın adının karıştığı ve haberleştirdiğimiz olayların tamamı da belgeli haberlerdi. Akay haberlere ilişkin henüz yargı yoluna başvurmayı tercih etmedi.

Öte yandan Akay’ın, BirGün’de çalışan bir muhabirin para için haber yapama iftirasına yanıt vermeyi bile gereksiz görüyoruz. Akay’ın sarf ettiği bu sözlerin, içinde bulunduğu siyasi yapı ve ilişkilerin kendisine kazandırdığı kötü alışkanlıklardan biri olduğunu düşünüyoruz.