Musa Orhan’ın tutuklanmamasına tepki gösterdiği için hakkında suç duyurusu yapılan Sanatçı İlkay Akkaya, “Faillerin hepsi bayrağın arkasına sığınıyor” dedi.

Yavuz hırsızlık yapıyorlar

DİLAN ESEN

Cinsel saldırı faili uzman çavuş Musa Orhan’ın kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle 16 ünlü isim hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki büyüyor. BirGün’e konuşan Sanatçı İlkay Akkaya, “Fiilinin ağırlığı karşısında en azından susması gereken insanların, bir de yavuz hırsızlık yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Batman’da geçen yıl İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bıraktığı ve intihara sürüklediği belirtilen Orhan hâlâ tutuklanmadı. Oyuncu Ezgi Mola ise geçen günlerde Orhan’ın yargılandığı davanın son duruşmasında yine tutuklanmamasına tepki gösterdi. Orhan’ın avukatının suç duyurusu sonucu Mola’ya 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çok sayıda ünlü isim Mola’ya destek verdi. Ardından Orhan’ın avukatı Mola’ya destek veren 16 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yurttaşlar, suç duyurusu haberinin medyaya yansımasından sonra büyük tepki gösterdi.

Uzman Çavuş Orhan’ın şikâyetçi olduğu sanatçılardan İlkay Akkaya, tüm bu yaşananları “Bambaşka bir çağın eşiğinde duruyoruz” diyerek özetledi. Akkaya, “Kısa bir süre sonra belki de yaşanamaz hale gelecek dünyamızda, on yıllardan beri süregelen bir şiddet sarmalını ve onun kültürünü besleyen iktidarlar marifetiyle yaşadığımız şu duruma, ‘çürüme’ diyebiliriz kısaca. Çürümenin en büyük yıkımını kadınlar, çocuklar ve hayvanlar yaşıyor” dedi. Tecavüz failinin değil de saldırıya maruz kalanların damgalandığının altını çizen Akkaya, şunları dile getirdi: “Attığı bir tweet, katıldığı bir miting ve aslında demokratik bir hak olan bir eylemi gerçekleştirdiği için bugün cezaevlerinde çürümeye terk edilen binlerce insanın yanında, bu türden şiddet eylemlerinin failleri ancak kamuoyu baskısıyla adalet önüne çıkarılıyor. Erkek faillerin hepsi bayrağın, ezanın arkasına sığınıyor. Bu zavallı, mide bulandırıcı güruh, tam da bunu besleyen devlet erki tarafından kollanıyor.”

Tüm bu yaşananlara tepki göstermenin bir hak olduğunu söyleyen Akkaya, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu gidişi durdurmaya çalışmak hakkımızdır ve bu hakkı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşayabileceğimiz bir ülke için bile mücadele etmek zorunda kaldığımız şu tabloya razı olmamız beklenmesin bizden.”