Yayıncılık sektöründe yaşanan sorunlara dayanışma temelli çözümler üretmek amacıyla onlarca yayıncının katılımıyla yola çıkan Yayıncılar Kooperatifi'nin 2. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Elif Akkaya seçildi.

Yayıncılar Kooperatifi'ne kadın başkan

Haber Merkezi

2019 yılında, yayıncılık sektöründe yaşanan ve giderek artan sorunlara dayanışma temelli çözümler üretmek üzere yola çıkan Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) 2. Olağan Genel Kurulunu geçtiğimiz cumartesi günü, İstanbul'da gerçekleştirdi.

On altı kurucu üye ile yola çıkan YAYKOOP, aradan geçen iki buçuk yılda, salgın şartlarına rağmen, bünyesine katılan yeni yayınevleri ile büyümeye devam etti. Gerek düzenlediği kitap fuarları gerek temsilcilik yoluyla açtığı kitabevleri ve okurlardan büyük ilgi gören yaykoop.com kitap satış sitesi gibi projeleri gerekse de sektörün bileşenleriyle kurduğu olumlu işbirlikleri ile örgütlü yayıncılığın yeni odağı haline gelen YAYKOOP, kırk üyesinin temsil edildiği genel kurulunda yeni yönetimini belirledi.

yayincilar-kooperatifi-ne-kadin-baskan-939608-1.

Yönetim Kurulu Başkanlığına Elif Akkaya (Tekin Yayınevi), Başkan Yardımcılığına Hakan Tanıttıran (Kalkedon Yayınları), Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise H. Hayri Erdoğan (Yordam Kitap), Erol Mut (Ayrıntı Yayınları), Taylan Özbay (Telgrafhane Yayınları), Akif Pamuk (Yeni İnsan Yayınevi) ve Salih Bora (Nesin Yayınevi) seçildi.

YAYKOOP'un önümüzdeki dönemde yayıncılık sektörünün sorunlarına etkin çözümler üreten bir iradenin, her gün güçlenen temsilcisi olacağının altı bir kez daha çizildi.