Geçtiğimiz günlerde yayınına çıkan 18 yaşındaki Elif'İ canlı yayında ifşa edip psikolojik şiddete maruz bırakan sunucu Esra Erol, "Programda yer alan çocukları kendi çocuklarım gibi görüyorum. Oradaki programcı Esra'nın değil, anne Esra'nın tavrıydı" dedi.

Yayında genç kadına psikolojik şiddet uygulayan Esra Erol: Oradaki 'anne Esra'nın tavrıydı

ATV'deki programında, yüzünün görünmesini istemeyen 18 yaşındaki Elif'i canlı yayında azarlayarak psikolojik şiddete maruz bırakan ve kameraların kendisini çekmesine izin vermesi nedeniyle tepki çeken Esra Erol, yeni açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan Esra Erol, "Programda yer alan çocukları kendi çocuklarım gibi görüyorum. Oradaki programcı Esra'nın değil, anne Esra'nın tavrıydı" dedi.

Esra Erol, "Evli bir adamın ikinci eşi olmak için evinden kaçan 18 yaşındaki bir kız çocuğuna ve onun ötesinde herkese 'Kız çocuklarınızı birini bulup evlenmek için değil eğitim görüp kendi ayakları üzerinde durmaları için yetiştirin' dedim, demeye de devam ediyorum. Ama maalesef sosyal medya körün fili tuttuğu yerden tarif etmesine benzeyen bir yer. Konunun başını sonunu bilmeden, çoğu zaman konuyu bile izlemeden yorum yapan bir güruh var orada" diye konuştu.

Erol şöyle devam etti:

"Bence sosyal medyanın insanlığa yaptığı en büyük kötülük, konuyu bağlamından koparması. Kızımız kendi rızasıyla yayına geldi, yayın öncesi ‘Yüzümü göstermeyin’ gibi bir talepte bulunmadı. Kameralar önünde ve ailesini görmek istememesinden kaynaklı tavırla yüzümü göstermeyin dediği anda önlemimizi aldık. Siz kendinizi o kızın anne ve babasının yerine koyun. Beni daha iyi anlayacaksınız" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

ATV'de Esra Erol'un programına katılan Münevver Yıldırım, 18 yaşındaki kardeşi Elif Yıldırım'ın, 17 Ocak tarihinde 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Kadir Akkoyun ile kaçtığını söylemişti.

Esra Erol, yayına katılan Elif'in yüzünün gösterilmesini istemediği halde yanına gitmiş ve kameralar genç kadını çekmişti. Bu sırada öfkelenen Elif'e Esra Erol, bağırarak tepki göstermişti. Esra Erol, "Çekmeyin şunu! Aynı isyanı iki çocuklu bir adam sana farklı şekilde yaklaştığında bedenini korumak için de göster" demiş ve 'mağdur suçlayıcılık' yaptığı için eleştirilmişti.