62 yayınevi ile 47 akademisyen, gazeteci-yazarın kitapseverlerle buluşacağı Mudanya Kitap Fuarı’nın dördüncüsü 3 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Fuarın bu yılki onur konuğu, müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli olacak. Kapanışını şair, yazar Ataol Behramoğlu yapacak.

YAYKOOP’tan Mudanya’da dokuz günlük kitap fuarı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Mudanya Belediyesi’nin Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle düzenlediği Mudanya Kitap Fuarı’nın dördüncüsü 3 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Mütareke Meydanı ve İsmet İnönü Parkı’nda düzenlenecek olan kitap fuarı kapsamında 62 yayınevi ile 47 akademisyen, gazeteci-yazar kitapseverlerle buluşacak.

Mudanya 4. Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu, müzisyen, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli olacak. Fuar kapsamında anayasa hukukçusu, akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Mario Levi, Yekta Kopan, Doç.Dr. Ateş Uslu, Doç. Dr. Doğan Çetinkaya, Erol Ülker, Erendiz Atasü, Orhan Gökdemir, Enver Aysever, Bahadır Özgür, Serhat Halis, Haydar Ergülen, Altay Öktem, Eren Aysan gibi şair, yazar ve akademisyenler Bursalılarla buluşacak.

BİR DİRENİŞ ARACI

YAYKOOP’tan 4. Mudanya Kitap Fuarı’na ilişkin yapılan açıklamada, “Fuar, ekonomik krizin toplumun geniş kesimlerini derinden etkilediği, geçim sıkıntısının bunaltıcı hale geldiği, yayıncılığın zor günler yaşadığı günlerde gerçekleşiyor. Bu sıkıntılara, kültür hayatı üzerinde baskı kurmaya yönelik çabalar eşlik ediyor. Tablo karamsar gibi görünse de umutluyuz, Fuarımızın Onur Konuğu Zülfü Livaneli’nin dizelerinde ifade ettiği gibi, “açılmış gelen şafağı” görebiliyoruz. Bu bilinci ve güveni, bir yönüyle de kitaplara borçluyuz. Kitaplar, bizi aydınlatır ve çoğaltır, önümüzde yeni dünyalar açar, hayallerimizi besler. Kimi zaman sığınağımız olur, kimi zaman ise bir direniş aracı” denildi. Açıklamada, “Dokuz günlük Mudanya Kitap Fuarı’nda kitapların ışığıyla aydınlanmak, bilgilerimizi, duygularımızı, sevinçlerimizi paylaşmak dileği ile” ifadeleri yer aldı.

11 Eylül’e kadar devam edecek Mudanya 4. Kitap Fuarı’nın kapanışını şair, yazar Ataol Behramoğlu yapacak.