Yaz bitiyor ama yangınlar sürüyor
29 saat sonra kontrol altına alınan Gülnar yangınında 1500 hektar zarar gördü.

Haber Merkezi

Denizli’nin Kale ilçesinin Muğla’ya sınırı bulunan ormanda yangın çıktı. Yangının, rüzgârın etkisiyle hızla yayıldığı belirtildi. Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını 29 saat sonra söndürülürken bu sefer yangın, Akdeniz ilçesi Hebilli Mahallesi’nde çıktı.

Öte yandan 7 Eylül’de Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını önceki gün kontrol altına alınmıştı. Büyükeceli Mahallesi’ndeki yangına müdahale için giden bir ekip kaza yapmış, kazada aracın devrilmesi sonucu Adem Bal ve Ahmet Aydın Bucaktepe yaralanmıştı. Yaralıların tedavilerinin Silifke Devlet Hastanesinde devam ettiği bildirildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada söndürme çalışmaları sırasında 5 personelin yangın sahasında yaralandığı belirtildi.

Metruk bir bina ile bazı ev eklentilerinin zarar gördüğü yangından etkilenen 25 kişiden 17’si hastanelerden taburcu edilirken 8’inin tedavisinin ise sürdüğü 1’inin durumumun ağır olduğu ifade edildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangında yaklaşık 1500 hektar alanın zarar gördüğünü açıklamıştı.