Evrensel yazarı, edebiyatçı Ayşegül Tözeren için adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tahliye olduktan sonra BirGün'e konuşan Tözeren, "Hakkımdaki başlıca suçlama; Silopi’ye, Kardeş Aile Kampanyası’na 200 TL göndermekti. Bu durumu herkesin takdirine bırakıyorum" dedi.

Yazar Ayşegül Tözeren serbest bırakıldı

Fotoğraf: Evrensel

BİRDEM DEMİR

Evi polislerce basılarak gözaltına alınan Evrensel yazarı, edebiyatçı Ayşegül Tözeren için adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verildi.

İstanbul Adliyesi'nde verdiği ifadeden sonra "Adli kontrol uygulamasıyla tahliye" talebiyle mahkemeye sevk edilen Tözeren, serbest bırakıldı.

Tözeren ile birlikte gözaltına alınan kişilerden yedisinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını, ikisinin ise tutuklanmasını talep etti. Tözeren için adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılması yönünde karar verilirken, yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Tahliye olduktan sonra BirGün’e konuşan Ayşegül Tözeren, “Hem sevinçliyim hem hüzünlüyüm çünkü 3 gün boyunca gözaltındaydım. Hakkımdaki başlıca suçlama; Silopi’ye, Kardeş Aile Kampanyası’na 200 TL göndermekti. Bu durumu herkesin takdirine bırakıyorum. Vatan Emniyet’in imkanlarını tahmin ediyorsunuzdur. Serbest bırakılacağımı da şuradan hissettim; gece Yaşar Kemal’i gördüm. O bana rakı koyarken, ‘Bugün rakı iç’ dedi. Birlikte denize baktık” dedi.

Edebiyatçı Ayşegül Tözeren 20 Ağustos gece saatlerinde polis ekipleri tarafından evi basılarak gözaltına alınmıştı.