Yazar Deniz Yıldırım, Cumhuriyet gazetesinden ayrıldığını duyurdu. Yıldırım, ayrılış gerekçesini ise bazı sorunların çözümünde yönetim ile görüş ayrılıkları olarak belirterek, “İşleyişi, eleştirdiğim noktadan daha iyiye götürmeye katkı veremeyeceğimi kendi adıma anlayınca, bu durum Cumhuriyet’te yazma şevkimi de ciddi ölçüde kırmaya başladı” dedi.

Yazar Deniz Yıldırım, Cumhuriyet’teki yazılarına son verdi

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Deniz Yıldızım, gazeteden ayrıldığını duyurdu. “Cumhuriyet’e veda” başlığıyla bir yazı kaleme alan Yıldırım, gazetede artık yazı yazmayacağını duyurdu.

Son zamanlarda bazı sorunların çözümünde yönetimle görüş ayrılığına düştüğünü belirten yazar, “Bu konudaki eleştirilerimin gazetede bana dönük büyük bir olumsuzluk yarattığını hissetmedim, ayrılmam için bir telkin de görmedim, bunu açık yüreklilikle söylemeliyim; fakat işleri ve işleyişi, eleştirdiğim noktadan daha iyiye götürmeye katkı veremeyeceğimi kendi adıma anlayınca, bu durum Cumhuriyet’te yazma şevkimi de ciddi ölçüde kırmaya başladı; ilk günkü heyecan yoksa, bir işi orada sürdürmemek gerekir, diye düşünüyorum. Okura da saygısızlık olur çünkü. Köşeler ömürlük değil” dedi.

Eski gazete çalışanlarından Cafer Kurt ve Cumhuriyet Vakfı üyelerinden Işık Kansu’ya da teşekkür eden Yıldırım, “Bu gazetenin adına yakışır şekilde emek vermiş, memlekete de gazeteye de aynı demokrasiyi yaraşır görmüş yazarından, muhabirinden düzeltmenine, dizgicisinden dağıtımcısına, ayrılmış ayrılmamış kim varsa herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.