Yıllardır röportaj vermeyen ve ekranlara çıkmayan yazar İhsan Oktay Anar, bir sokak röportajında Evrim Teorisi’yle ilgili soruları yanıtladı. Muhabirin “Caner Taslamam hem evrime inanıyor hem de Müslüman” sözlerine Anar, “Ben inanmayı değil de bilmeyi tercih ederim” karşılığını verdi.

Yazar İhsan Oktay Anar: İnanmayı değil bilmeyi tercih ederim


Youtube kanalı “Tüylü Mikrofon”un muhabiri, Evrim Teorisi’yle ilgili sokak röportajında tesadüfen uzun süredir medyada yer almayı tercih etmeyen yazar İhsan Oktay Anar’a mikrofon uzattı. Anar, “Evrim Teorisi inanılacak bir şey değil, sadece bilimsel bir veri ve adı üzerinde teori” dedi.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, “Gerçekçiliği nedir sizce?” sorusu üzerine Anar, “Bir kere ben uzman değilim bu konuda. Eğer bir biyoloğa sorarsanız size gayet gerçekçi ve kabul edilebilir bir şey olduğunu söyleyecektir. Ama tabi kutsal kitaplara da inanabilirsiniz bu konuda. Bu çok daha basittir, çok daha açıklayacıdır ve size çok daha zaman kazandırır. Ama böylece gerçekten mahrum kalırsınız” diye konuştu.

Muhabirin “Mesela Caner Taslamam, hem evrime inanıyor hem de Müslüman” sözlerine ise Anar, “Ben inanmayı değil de bilmeyi tercih ederim” karşılığını verdi.