Rıfat Ilgaz’ın oğlu ve Yayın Koordinatörlerimizden Elif Ilgaz’ın babası, yayıncı ve yazar Aydın Ilgaz, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu’daki cenaze törenine Ilgaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, aralarında siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler ve yazarların da olduğu çok sayıda kişi katıldı. Bazı Hababam Sınıfı oyuncuları da cenazede hazır bulundu.

Yazar ve yayıncı Aydın Ilgaz son yolculuğuna uğurlandı
Fotoğraf: DHA

HABER MERKEZİ

82 yaşında hayatını kaybeden yazar ve yayıncı Aydın Ilgaz, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlandı.

Zincirlikuyu Camisi’ndeki törene Aydın Ilgaz’ın eşi Nilgün Ilgaz, kızı BirGün Yayın Koordinatörü Elif Ilgaz, oğulları Kerem ve Anıl Ilgaz’ın yanı sıra, siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler ve yazarların da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Törende BirGün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, BirGün çalışanları, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, eski CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt, TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş ile TİP Milletvekili Ahmet Şık hazır bulundu.

Öte yandan Rıfat Ilgaz'ın yazarı olduğu ve aynı adla sinemaya uyarlanan Hababam Sınıfı filminin bazı oyuncuları da törende Ilgaz Ailesi’ni yalnız bırakmadı.

“ONA ÇOK YAKIŞIR BİR ÖLÜM OLDU”

Aydın Ilgaz’ın eşi Nilgün Ilgaz, "En büyük arkadaşımı kaybettim. Çok üzgünüm. Şaka yaptı diye düşünüyorum. Hala daha inanamıyorum. Oturduğu yerde on dakika içerisinde güle oynaya gitmek böyle bir şey. Ona çok yakışır bir ölüm oldu. Ama kabullenmesi çok zor" dedi.

Nilgün Ilgaz (Fotoğraf:AA)Nilgün Ilgaz (Fotoğraf:AA)

Başında Ilgaz'ın memleketi Cide'nin simgesi olan sarı yazma bulunan Kabataş Erkek Lisesi bayrağına sarılı tabut, omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.

Aydın Ilgaz, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Definden sonra dostları tarafından yapılan konuşmalarda, Aydın Ilgaz’ın babası Rıfat Ilgaz'ın mirasını taşımak için gösterdiği çabaya vurgu yapılarak, onun “şaşmaz bir pusula” olduğu kaydedildi.

BABASIYLA İLGİLİ ANILARINI KİTAPLAŞTIRMIŞTI

Rıfat Ilgaz’ın oğlu, BirGün gazetesi Yayın Koordinatörlerinden Elif Ilgaz’ın babası ve Çınar Yayınları'nın kurucularından Aydın Ilgaz, dün 82 yaşında İstanbul’daki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Aydın Ilgaz, Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı ve Sınıf kitaplarıyla ilgili anılarını, 2004'te "Sınıfın Efsanesi" başlıklı kitabında toplayarak okuyucuyla buluşturmuştu.