Yazarlar okurlarıyla buluştu

Maltepe Kitap Fuarı, hafta sonu birçok yazarı imza ve söyleşilerle ağırladı. Kitapseverlerin büyuk ilgi gösterdiği ünlü polisiye yazarı Ahmet Ümit, yeni kitabı Aşkımız Eski Bir Roman’dan bahsetti.

Tüm hızıyla devam eden Maltepe Kitap Fuarı’nda, 9 söyleşi birden düzenlendi. Ünlü polisiye yazarı Ahmet Ümit de bir söyleşiye katıldı. Ümit, yarattığı ünlü roman karakterlerinden biri olan Başkomiser Nevzat’ın daha sahici ve hayatın içinden bir karakter olduğunu belirterek, “Ah Güzel İstanbul ve Muhsin Bey filmlerini izleyerek, Başkomiser Nevzat karakterini ortaya koydum. Asla evlenmeyecek, bunun da tüyosunu vereyim. Çünkü evlilik, aşkı öldürüyor. Doğasında bu var. Romanlarımı insanoğlunun mükemmel bir varlık olmadığını, aksine doğayı yok ettiği tezleri üzerine kuruyorum” dedi.

Gazeteci-yazar İsmail Saymaz, son kitabı “Şehvetiye Tarikatı”ndan alıntılar yaparak, Türkiye’deki cemaat, tarikat, siyaset ve ekonomi üçgeninde yaşananları anlatarak, düzmece tarikatlarda yaşanan sapkın ve mide bulandırıcı olayların iç yüzünü, düzenlenen söyleşide okurlarıyla paylaştı.

Yazar İnci Aral ise “Yazmanın Büyüsü” isimli söyleşide okurlarıyla buluştu. Yazmak konusunda düşünmek isteyenlere yeni ufuklar açan söyleşisinde roman yazmanın hayal zenginliği, dil sezgisi, kurgu becerisi ve birikim yüklü, güçlü bir zaman duygusuna sahip olmayı gerektirdiğini ifade etti. Aral, sözcüklerin büyüsünden yazmaya, başucu kitaplarına, aşk ve romandan hayal ve gerçeğe uzanan birçok konuda görüşlerini paylaştı.