Yazarlar yazarları ağırlıyor: Ercan Kesal ve Barış İnce

TAKSAV ve Konak Belediyesi işbirliği ile her ay düzenlenen 'Yazarlar yazarları ağırlıyor' etkinliğinin bu ayki programında Ercan Kesal, Barış İnce'nin sorularını yanıtlayacak.

Barış İnce'nin sorularıyla Ercan Kesal, bugün saat 19.00'da Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi'de.

Ercan Kesal hakkında

yazarlar-yazarlari-agirliyor-ercan-kesal-ve-baris-ince-520850-1.

1959 Avanos/Nevşehir doğumlu. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzun yıllar Ankara, Keskin, Bala ve köylerinde sağlık ocağı hekimliği yaptı. Serbest hekimliğe başladığı yıllarda Uygulamalı Psikoloji ve Sosyal Antropoloji eğitimleri aldı. İlk şiir ve yazıları, tıp fakültesi öğrencisiyken, İzmir’de çıkan Dönem dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllarında Son Reçete dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. 1990 yılından sonra geldiği İstanbul’da, Era Yayınları’nın kurucularından oldu. Şizofrengi’de yazdı. Radikal ve BirGün gazetelerinde hikâyeleri ve denemeleri yayımlandı. Senaryolar yazdı. Uzak filmindeki rolüyle başlayan sinema serüveni daha sonra birçok filmde oyuncu ve senarist olarak devam etti. Peri Gazozu (İletişim Yay., 2013), Evvel Zaman (İthaki Yay., 2014), Nasipse Adayız (İletişim Yay., 2015), Cin Aynası (İletişim Yay., 2016) "Aslında..." (İletişim Yay., 2017), Zamanın İzinde (Ayrıntı Yay., 2017) adlı kitapları yayımlandı.