Haftalık gazete Oksijen’in yazarı Mehmet Dinler, deprem felaketinden etkilenenlere "pansuman" diye sunulan "Asla pes etme temalı filmler" yazısı için özür diledi ve istifa ettiğini duyurdu.

Yazılar tepki çekmişti: Oksijen yazarı özür dileyerek istifa etti

Gazete Oksijen yazarı Mehmet Dinler, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yayımladığı, ‘Asla pes etme temalı filmler’ yazısının ardından özür dileyerek, istifa ettiğini duyurdu.

Haftalık gazete Oksijen, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde çekilen fotoğraflara ilişkin yaptığı haberle tepki çekmişti.

Sosyal medya hesaplarından özür paylaşımı yapan Oksijen, "Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Son olarak gazetenin kültür-sanat yazarı Mehmet Dinler, gazetenin 10-16 Şubat baskısının O2'de yer alan "Asla Pes Etme' temalı filmler" başlıklı içeriğinin tepki görmesi üzerine gazeteden istifa ettiğini sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

Dinler yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"2 senedir yazdığım Gazete Oksijen'den bugün itibarıyla ayrıldığımı belirtmek istiyorum. Gazetenin iç sayfalarında hazırladığım içeriğin benim için savunulacak bir tarafı olmaması bir yana duyuru metninde yansıtılış biçimiyle de bir alakam olmadığını söylemek istiyorum. Ancak bu da benim tarafımda bir bahane değil. Günlerdir enkaz altındaki yakınlarının canıyla uğraşan, yardım toplamak için canla başla çalışan, yaşanan felakete üzülen kimsenin acısından nemalanmak gibi bir amacım olmadığını, bu biçimde anlayan herkesten de özür dilediğimi bilmenizi isterim."

yazisi-tepki-cekmisti-gazete-oksijen-gazetesi-yazari-ozur-dilerek-istifa-etti-1125626-1.

***

NE OLMUŞTU?

Gazetenin aynı baskısında birinci sayfadan verilen "deprem fotoğraflarına edebi yazı" serisi sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Depremlerde çekilen fotoğrafları söze dökmeleri için yazarlarından yazı isteyen gazetenin Twitter’dan yaptığı tanıtımda, “Fotoğrafların dili yoktur, konuşmazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık. Depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy, ve Seray Şahiner kaleme aldı" şeklinde yayınlanmıştı.

Dosya ve tanıtım sosyal medyada tepki çekmiş; yazarlar Ayfer Tunç, İsmail Güzelsoy, Tuna Kiremitçi ve Buket Uzuner tepkilerin ardından özür dilemişti.