Yazın ortasında susuz bıraktılar!
Fotoğraf: BirGün

Haber Merkezi

İstanbul’da AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm zorlaması sürüyor. Kentsel dönüşüme direnen yurttaş elektrik, su ve doğalgazının kesmesiyle direnişe başladı. Yurttaşlar söz konusu durumun “rantsal dönüşüm” olduğunu belirterek, Beyoğlu Belediyesi önünde açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm için şartlarını sıralayan yurttaşlar, kira yardımlarının İstanbul gerçeğine göre yeniden belirlenmesini ve yeni yapılan daireler taşınana kadar bu kiraların verilmesini talep etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan bulunan Fetihtepe Mahallesi Dernek Başkanı Şener Kartal, "Su, elektrik insanın yaşam hakkıdır. Bizler doğru düzgün kira yardımı istiyoruz" dedi.

YAZIN ORTASINDA SULAR KESİLDİ

Hanelerdeki ailelerin avukatı Onur Cingil ise, şu açıklamayı yaptı: ‘‘Biz ne yapıyoruz? Fetihtepe’de halkına düşman olan halk düşmanları ile mücadele ediyoruz. Halkını dinlemeyen, halkına çevik kuvvet gönderen, kan döktüren bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Belediye başkanı siyaseti bırakmalı. Belediyeler hizmet etmek için vardır ama bu belediye, halkına zulmetmek için var. Başka da bir şey yapmıyor. Halkına düşman olanların saltanatı en kısa zamanda yıkılacak.

Vicdanlara, insan haklarına aykırı bir iş yapılıyor. Dün diyaliz hastasının ‘Bu elektrik kesilirse hayatta kalamam’ demesine rağmen kesiliyorsa diyecek bir şey yok. Fetihtepe’yi kimseye bırakmayız. Yazın ortasında insanları susuz bırakıyorlar. Çok merak ediyorum; belediye başkanı akşam eve gittiğinde Fetihtepe’dekiler aklına geliyor mu?”