Fenerbahçe geçen sezon mağlup olarak şampiyonluk yarışına havlu attığı Başakşehir’e 1-0 yenildi ve lige kötü başladı

‘Yedi bela’ Başakşehir

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda gala zamanı. Bir köşede yıllardır Abdullah Avcı’nın önderliğinde ne yapacağını aşağı yukarı herkese ezberletmiş ev sahibi, diğer tarafta sezona Vitor Pereira ile başlayıp Şampiyonlar Ligi elemelerinde Monaco’ya boyun eğdikten sonra iklim değişen Fenerbahçe. Portekizli hocayı yollayan Kanarya, teknik direktörlük koltuğuna oturan Dick Advocaat ile şahlanıp Perşembe akşamı Grashoppers’i farklı yenmişti.

Medipol Başakşehir’in Altınordu’dan transfer ettiği genç yetenek Cengiz ilk 11’deydi. Sakat Mehmet Batdal’ın yerine Abdullah Hoca ileri uçta Cikalleshi’yi sahaya sürüyordu. Hollandalı çalıştırıcı ise Avrupa’da göz kamaştıran Stoch’la başlamıyor; formayı Volkan’a teslim ediyordu. Takımın gençleri Salih ile Ozan sahadaydı. Vatandaşı Robin van Persie ile Fernandao’yu kulübede tutan Advocaat Emenike’ye güveniyordu.

Son yedi deplasmanda rakibinin bileğini tek kez bükebilen sarı-lacivertliler açılışı kazanarak şeytanın bacağını kırmak istiyor. Evdeki hesap bakalım “büyüklerin avcısı”na uyacak mı...

FETÖ üzerinden Galatasaray’a edilen tezahürata ev sahibinin getirdiği salavat karışıyor, Fenerbahçe taraftarı İstiklal Marşı öncesinde son noktayı koyuyordu: “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!”

İyi başlayan ev sahibi, henüz 3. dakikada öndeydi. Mossoro ayağının içiyle köşeyi harika bulmuştu. Bir süre bocalayan Kanarya, oyuna geç ısınabilmişti. Bir ara uzaktan şutlarla şansını denemeye çalışan sarı-lacivertli ekibin bozuk akordu dikkat çekiciydi. Koca bir yarı Advocaat’ın talebeleri için boşa geçmiş gibiydi.

İkinci devre Cengiz’in nefis pasını çaprazdan Visca bitirebilirse, 50’de fiş çekilebilirdi. 54’te Emre atılınca, ev sahibi bir kişi eksik kalmıştı. Birkaç dakika sonra Hollandalı hoca Ozan’a ‘yanıma gel’ demiş, Van Persie’yi sahaya sürmüştü. Kim bilir rakip 10 kişi olmasa, kanattan biri çıkacaktı....

Hemen akabinde Emenike’nin ortasında Van Persie gole yaklaşıyordu. Son 20 dakikada Volkan Şen’in yerine Stoch, Emenike’nin yerine de Fernandao görev yapacaktı. Advocaat daha ilk maçında ya herru ya merru diyordu. 76’da Hasan Ali getiriyor, Stoch çerçeveyi bulamıyordu.

Emre’nin yaptığı müdahalenin oldukça benzerini yapan Mehmet Topal 78’de kırmızı kart görmüştü. İki deneyimli oyuncu da zamanlama hatalarının kurbanı olmuştu. 83’te Stoch Fernandao’yu harika görmüş, onun kaleye giden vuruşunu Yalçın kesmişti. 86’da Fernandao bu sefer direğe takılmış, dönen topta van Persie ağları bulacakken, Volkan Babacan harika bir refleksle kedilere nazire yapmıştı. Aynı ikili geçen sene de bize bu senaryoyu yaşatmıştı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, üç puan ev sahibi in oldu. Biz bu filmi de hep izliyoruz ya neyse. Fenerbahçe, belalısına bir türlü deplasmanda diş geçiremiyor. Bunun şüphesiz mimarı olan Abdullah Avcı alkışı ziyadesiyle hak ediyor.