Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlanmak istenmesine karşı gelen tepkiler, Sağlık Bakanlığı’na geri adım attırdı. Söz konusu hastanenin çalışanları, yaptıkları açıklamayla taşınmadan vazgeçildiğini duyurdu. Bakanlık da, taşınma yönünde alınmış bir karar bulunmadığını bildirdi. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde yapılan açıklamayı, […]

Yedikule taşınmayacak

Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlanmak istenmesine karşı gelen tepkiler, Sağlık Bakanlığı’na geri adım attırdı.

Söz konusu hastanenin çalışanları, yaptıkları açıklamayla taşınmadan vazgeçildiğini duyurdu. Bakanlık da, taşınma yönünde alınmış bir karar bulunmadığını bildirdi. Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde yapılan açıklamayı, Uzm. Dr. Murat Kıyık okudu.

Dr. Kıyık, daha önce de benzer bir girişimin İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandığını hatırlattı. Dr. Kıyık, şunları söyledi:

“Yedikule’nin pek çok nedenden dolayı başka bir hastaneye bağlanamayacak kadar özgün bir durumda. Aldığımız haber ile talihsiz girişimin durdurulduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Yedikule gibi değerlerin yaşatılması, marka hastanelerin artması en büyük dileğimizdir.”