İçişleri Bakanlığı, yeme-içme yerlerinin, ramazan ayı boyunca açık veya kapalı alanlarında masada müşteri kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Yeme-içme yerleri, ramazanda açık veya kapalı alanlarında masada müşteri kabul edemeyecek

İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde bulunan "Kontrollü Normalleşme Süreci ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular" bölümüne, yurttaşlardan gelen yeni sorular üzerine ekleme yapıldı.

Ramazan ayı boyunca yeme-içme yerlerinde masada müşteri kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine yapılan eklemede, şu ifadelere yer verildi:

"Son Kabine Toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandığı üzere Ramazan ayında yeme-içme yerleri paket servis esasına göre faaliyet gösterecek olup konuya ilişkin detaylar yarınki Kabine Toplantısı sonrasında yayımlanacak genelgemizde açıklanacaktır. Ayın tamamında olduğu gibi Ramazan'ın ilk günü olan 13 Nisan 2021 Salı günü yeme-içme yerleri açık veya kapalı alanlarında masada müşteri kabul etmeyeceklerdir."

RAMAZAN AYINDA YENİ ÖNLEMLER GELECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. "Ramazan ayını özellikle tedbirler noktasında çok önemli bir dönem olarak görmeliyiz" ifadesini kullanan Koca, ek tedbirler konusunda alternatifli önerileri yarın yapılacak Kabine Toplantısı'nda sunacaklarını söyledi.

Koca, "Ramazan ayını özellikle tedbirler noktasında çok önemli bir dönem olarak görmeliyiz. Bulaşıcılığın daha arttığı yeni bir pik dönemi yaşıyoruz. Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız. Yarın Kabine Toplantısı'nda kapsayıcı, alternatifli önerileri sunacağız. O çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları açıklar. Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz. 8. ve 12. sınıfların öğretmenlerini de tanımlayıp aşılamalarını erken dönemde yapmak istiyoruz" dedi.