Gıda fiyatlarındaki artış hazır yemek sektörünü derinden etkiliyor. Yılbaşından önce 20 TL olan tabldot yemek fiyatları 40 TL’ye ulaşırken, sektördeki sözleşmeler de 3 aya kadar indi.

Yemek fiyatları katlandı, tabldot sözleşmeleri 3 aya indi

Hazır yemek sektöründe yılbaşından önce 20 TL olan tabldot yemek, gıdada yaşanan fiyat artışlarıyla birlikte 40 TL’ye yükseldi. Sektörde daha önce 1 yıllık olan sözleşme süreleri de 3 aya kadar indi.

Yemek fiyatlarında yüzde 79,4 artışa gidildiğini kaydeden TOBB Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 79’larda olmadığını, YESİDEF olarak enflasyon sepetlerinin yüzde 110 olduğunu söyledi.

'SABİT FİYATLA YEMEK VERME DÖNEMİ BİTTİ'

Dünya'dan Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre, Bozdağ, şöyle konuştu: "Öyle günler yaşadık ki aylık olarak fiyat geçtiğimiz günler de oldu. İşte bakın üçer aylık süre içinde enflasyonun dışında asgari ücrete zam geldi. Asgari ücrete gelen zamdan dolayı 3 ayı beklemeden neredeyse maliyetlerimize yüzde 10 yansıdığı için müşterilerimizden 1 Temmuz itibarıyla fiyat farkını isteyeceğiz. Yani bildiğimiz tüm ezberler bozuldu. 1 yılık sözleşmeler, 6 aylık sözleşmeler ya da sabit fiyatla yemek verme dönemi artık bitti."