Yemeksepeti işçileri, taleplerini dile getirmek için yeniden şirketin genel merkezi önünde toplandı. Direnişe CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve sanatçı Haluk Levent de destek verdi.

Yemeksepeti işçileri yeniden genel merkez önünde

Daha iyi bir ücret ve güvenceli bir iş için direnen Yemeksepeti emekçileri, eylemlerinin 10’uncu gününde Yemeksepeti’nin İstanbul Levent’te bulunan genel merkezi önünde toplandı.

Motorlarıyla şirketin önüne gelen ve burada beklemeye başlayan işçiler, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

Dün Nakliyat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile sanatçı Haluk Levent’in de katılacağı açıklanmıştı. Ağbaba ve Levent, direniş alanına gelerek emekçilere destek verdi.

HALUK LEVENT: DESTEK OLMAYA GELDİM

Haluk Levent, burada yaptığı konuşmada "Umarım en kısa sürede iş verenlerle ilgili problem çözülür. Herkes bu sıkıntılı günleri aşar. Size baklava getirdim, destek olmaya geldim" dedi.

AĞBABA: YEMESEPETİ'NE ÇAĞRI YAPIYORUZ, BU İNSANLARLA KONUŞUN

Veli Ağbaba ise şunları dile getirdi:

"Sendikalaşma önündeki tüm engeller kaldırılmalı, Türkiye'de önemli bir iş kolu ve hızlıca büyüyor. Bu insanlar mal değil, can taşıyor. İki teker üzerinden kendi hayatlarını riske atıyor. Pandemi döneminde bile sokağa çıktılar. Bu insanların talebi atla deve değil. Bu ülkeyi yönetenlere çağrımız bu sektörde çalışan bu insanların iş kolu tanımı yapılmalı. Yemeksepetine çağrı yapıyoruz, bu insanlarla otur konuş" dedi.

Yemeksepeti işçilerinin talepleri şöyle:

1. Net 5500 TL maaş, prim ve yan haklar.

2. Haklarını arayan hiç bir işçi ve kurye işten atılmaması.

3. İş kolunun derhal taşımacılığa geçirilmesi.

4. Sendikal faaliyet güvence altına alınması.