Kuryeler, “Günlerdir başka şehirlerde hakları için mücadele eden arkadaşlarımızı görüyor ve onların direnişine de selam ederek bugün burada mücadelemizi büyütüyoruz” dedi.

Yemeksepeti kuryeleri Mersin’de de kontak kapattı

ABİDİN YAĞMUR

Yemeksepeti ve Banabi firmalarının Mersin lokasyonunda çalışan kuryeler maaş zammı, sendikal hakların tanınması ve mobbinge son verilmesi talepleriyle iş bırakma eylemi yaptı.

Şirketin Göçmen’de bulunan deposu önünde bir araya gelen kuryeler adına basın açıklamasını Murat Teker gerçekleştirdi.

Gece gündüz demeden yollarda emek veren, emekleri karşılığında hakkını isteyen işçiler olduklarını söyleyen Murat Teker, “Bizler emeklerimizin karşılığını almak için bugün bu alandayız. Günlerdir başka şehirlerde hakları için mücadele eden arkadaşlarımızı görüyor ve onların direnişine de selam ederek bugün burada mücadelemizi büyütüyoruz” dedi.

Ekim ayından beri işverenlerin verdikleri sözleri tutması için beklediklerini söyleyen Teker, “Bunlar bize lütfedilen değil hakkımız olan sözler. Asgari ücretin artışının ardından ona bağlı olmaksızın maaşlarımızda yapılacağı söz verilen zamlar yapılmadı. Üst üste zamlarla patronlar ceplerini doldururken, emeğin sahibi bizler için verilen sözler tutulmadı” ifadelerini kullandı.

“PATRONLAR İŞÇİ HAKLARINA KARŞI DUYARSIZ”

Patronların, 1 Ocak tarihine dek tutulacak dedikleri sözleri önce 31 Ocak’a ertelediklerini söyleyen Teker, sonrasında ise konuya dair hiçbir adımın atılmadığını söyledi.

İşyeri sahiplerinin işçi haklarına karşı duyarsız olduğunu söyleyen Teker, “Patronlar devlet yoluyla arttırılan yemek ücretlerini bile kendileri yapmış gibi bize sunmaya çalıştılar. Daha iyi çalışma şartları taleplerimizi sürekli görmezden geldiler. Bizleri kandırmaya, emeğimizi çalmaya, sefalet zamlarıyla oyalamaya çalışanlara karşı bugün bu meydandan sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştu.

İSTEDİKLERİNİ ALANA KADAR KONTAKLAR KAPALI

Haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyleyen Teker, “Bizler hakkımız olanı istiyor ve alana kadar da vazgeçmiyoruz! Her yerde her alanda birbirimizden güç alıyoruz. Bizimle birlikte başka şehirlerde de direnen işçi arkadaşlarımıza selam olsun” dedi.

Açıklamanın ardından kuryeler motosikletleriyle şehir turu attı.

KURYELER NE İSTİYOR

1 - Minimum 5.500 TL maaş

2 - Prim ve yan haklarımızda herhangi bir kesinti olmaması

3 - Mobbing uygulanmaması

4 - Sendikal haklarımızın tanınması

5 - Hiçbir işçinin işten çıkarılmaması