Yemeksepeti motokuryeleri, düşük zam teklifi ve esnaf kurye modeli dayatmasına karşı başlattıkları eylemin 30'uncu gününde de işverenle görüşemedi. Kendilerine 'nankör' diyen Nevzat Aydın'a tepki gösteren işçiler, "Kullandığın kelimeleri bil. Kimse nankör değil bu şirkette. Herkes şerefiyle, namusuyla çalışıyor," dedi.

Yemeksepeti motokuryelerinden Nevzat Aydın'a: Depolar senin olabilir ama mahalleler bizim

Yüzde 17’lik ücret zammı teklifine ve esnaf kurye modeli dayatmasına karşı iş bırakan Yemeksepeti kuryelerinin eylemi 30’uncu gününde.

5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi taleplerinin karşılanmasını isteyen kuryeler, bugün yine Yemeksepeti’nin Levent’te bulunan genel merkezi önünde konvoy hâlinde bir araya geldi.

“İşçi ve sendika düşmanlığını protesto ediyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, “Nankörler burada, patronlar nerede”, “İşçi burada, Nevzat Aydın nerede” ve “Nankör Nevzat Aydın” sloganları atıldı. İşçiler, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti.

Burada konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Yemeksepeti’nin kurucusu ve eski CEO’su Nevzat Aydın dün sosyal medyadan yaptığı “Bana kalsaydı ilk işim, o işi yavaşlatan nankörlerin tamamını göndermek olurdu” açıklamasına, “Asıl nankör sizsiniz” diye tepki gösterdi. Küçükosmanoğlu, bağlı oldukları DİSK ile Türk-İş ve Hak-İş konfederasyonlarını, Yemeksepeti işçilerinin direnişine uzak durdukları gerekçesiyle eleştirdi. gösterdi.

“ASIL NANKÖR BURADAKİ İŞÇİLERİ SEFALET ÜCRETİNE MAHKÛM ETMEK İSTEYENLERDİR”

Nakliyat-İş Genel Başkanı Küçükosmanoğlu, şöyle konuştu:

“Biz, gücümüzü devrimci örgütlülüğümüzden alıyoruz. Nevzat Aydın’ın, işçilere hakarete varan bu nankörlükle ilgili gereken cevabı da buradaki direnişi daha da güçlendirerek vereceğiz. Nevzat Aydın’a soruyoruz. 2000’lerin başından itibaren başarı hikâyesi yaratanlar kimler? Buradaki motokuryeler. 2015 yılında 589 milyon dolara burayı Delivery Hero’ya sattınız. Satıştaki büyük katkı buradaki binlerce motokuryelerindir. Bu çalışanları sefalet ücretine mahkûm eden sen, bu insanları nankörlükle suçluyorsun. Asıl nankör sizsiniz. Asıl nankör, buradaki işçileri sefalet ücretine mahkûm etmek isteyenlerdir.”

Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti ile ilişiğinin kalmadığını açıklamasına ise Ali Rıza Küçükosmanoğlu, 15 Şubat tarihli İstanbul Ticaret Sicil Gazetesi’nde Aydın’ın Yemeksepeti Yönetim Kurulu Başkanı olarak geçtiğini, bu görevinin de 2025 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

Söz alan bir motorkurye de Yemeksepeti’nin ekonomik olarak her geçen yıl büyümesine vurgu yaparak, “Yemeksepeti firmasının yüzde 95’i motokuryelerden oluşuyor. Yılbaşında depocular, yöneticiler, müdürler, genel müdürler çok güzel zam aldılar ama biz bir kuruş zam almadık. Biz, bu büyümenin neresindeyiz? Siz, bu parayı paylaşmaktan neden kaçınıyorsunuz? Bizim bu büyümede zerre kadar payımız yok mu da bize zam yapmadınız” sorularını yöneltti.

“BİZ ASGARİ ÜCRET KAYBEDERİZ, SEN MİLYON DOLARLAR KAYBEDERSİN”

Bir başka Yemeksepeti işçisi de Nevzat Aydın’ın 'nankör' söylemine tepki göstererek, “Depolar senin olabilir ama bütün mahalleler, restoranlar bizim. Herkes bizim yanımızda. Biz sadece asgari ücret kaybederiz, sen milyon dolarlar kaybedersin. Bu ülkede hain olarak ilan edilirsin. Kullandığın kelimeleri bil. Kimse nankör değil bu şirkette. Herkes şerefiyle, namusuyla çalışıyor. Çoğu ailesini, çocuğunu, hiçbir şeyi görmüyor” diye konuştu.

Açıklamanın ardından üç işçi, yetkililerle görüşmek üzere merkezin kapısına gitti. Güvenlik görevlileri ise işçilerin içeriye girmesine izin vermedi. (ANKA)