Suudi Arabistan'ın başını çektiği koalisyonun yıllardır Yemen'e dönük ağır bombardımanları sonucu her gün bir çocuğun yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Yemen’de her gün bir çocuk öldü

Yemen'e dönük Suudi Arabistan'ın saldırıları sonucu ülkede ölümler, salgınlar ve açlık artarak sürüyor.

İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Oxfam’ın sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yapılan açıklamada, “9 Ağustos 2018’den bu yana hava saldırıları, mayınlar ve rastgele gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle 335 çocuk yaşamını yitirdi” ifadeleri kullanıldı. Oxfam Yemen Müdürü Muhsin Sıddıki, son bir yılda neredeyse her gün bir çocuğun öldürüldüğünü belirtti.

Yemen’de açlık ve hastalığın yanı sıra saldırıların sivillerin hayatını tehdit etmeyi sürdürdüğünü kaydeden Sıddıki, daha fazla insan ölmemesi için ülkenin tamamında acilen ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

Yemen'de Husilerin isyanı sonucu hükümetin devrilmesiyle birlikte Suudi Arabistan'ın bombardıman altında tuttuğu ülkede bu zamana dek binlerce insan saldırılarda, salgınlarda ya da meydana gelen kıtlıkta yaşamını yitirdi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı kukla yönetim olan Yemen hükümetine destek veriyor.