Orhan Pamuk ülkesindeki laikler için endişeliymiş. Merak ettim nerede yaşıyor ve kimlerden söz ediyor diye, aynı toprağın insanı olmadığımız kesin. Pamuk’a içimizdeki şarkiyatçı diyebiliriz. Tepeden bakan, baktığı tepe sisli olduğu için olan biteni fark edemeyen bir tuhaf adam Pamuk. Türkiye’yi Amerikan basınından takip ediyor. Pamuk’un yeni dönemde Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olması gerektiğine inanıyorum.

Memleketin içine eden pusulası bozuk ne kadar gazeteci, akademisyen varsa, artık CHP’de kadrolu olabilir. Önleri açıldı. Utanç toplantısından haberiniz var mı bilmiyorum. Liberal Gülseren Onanç ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Kılıçdaroğlu’na akıl verecekler kimlermiş bakın! Katılımcıların tamamı laiklik, cumhuriyet ve Mustafa Kemal karşıtlığından sabıkalı…

Ergun Özbudun ve Serap Yazıcı bulunmuş toplantıda. Kimdir bu kişiler? Memleketi bataklığın dibine sokan yeni anayasa tartışmalarının mimarları, AKP’nin anayasacıları! “Yetmez Ama Evet” kampanyasının öncüleri. “Laiklik anayasadan çıkmalıdır” diyenler. Hukuk katliamının oluşması için akademik dayanak sunan, kafaları bulandırıp RTE’nin altyapısı hazırlayan kimseler.

Cengiz Çandar ve Mehmet Altan da katılmış toplantıya. Biliyorsunuz bu zatlar her dönemim kanaat önderleri(!) Başka türlü söylersek, AB sürecinde AKP’nin başarılarını yazan, yandaş medyada başyazarlık yaparak köşe dönen, CHP ve onun tüm kadrolarına etmedikleri hakareti bırakmayan gazeteciler(!) Eğer bugün memlekette bir diktatörlük varsa, onun düşünsel zeminini hazırlayan kimseler. Hepimiz vesayetçi/darbeciydik sayelerinde!

Orhan Kemal Cengiz ve Ümit Kardaş da katılmış toplantıya. Eh cemaatin borazanlığını nasıl yaptıklarını anımsatmama gerek yok sanırım. Girin Radikal ve Taraf’ın arşivlerine neler göreceksiniz! Yargısız infazcı, yeminli RTE’ciydi bu kişiler. Memleketin canına okumuş ANAP’ın eski genel başkanı Nesrin Nas da katılmış toplantıya. Akıl kadrosu böyle…

Gülseren Onanç’ı tanıyorum. Yazık ki bu yaptığına şaştığımı söyleyemeyeceğim. Liberallerin kafası karışıktır. Keşke memleketi bu topladıklarından öğrenmeseydi. Islah olmaz bir liberal! Cemal Canpolat’ı da tanıyorum. Bütün konuşmalarında sosyalistlere vurgu yapıyor. Soruyorum şimdi o masada bana bir tane sosyalist gösterebilir mi acaba Canpolat? Dahası Canpolat Alevi dedesidir. Taraf açık biçimde tüm Alevileri darbeci ilan etmedi mi? Eğer güçlü bir il başkanı olacaksa, gerektiğinde o masaya oturmamayı da becermek zorundadır.

AKP’den Alevilere bugüne dek ne yarar geldi? Liberallerden laiklere, cumhuriyetçilere ne fayda geldi? Memlekete bu kimselerden ne fayda geldi de bu toplantı yapıldı? Soruyorum.

Kılıçdaroğlu’nu da tanıyorum diyeceğim ama diyemiyorum. Keşke olanak bulsak da bir söyleşi yapsak ve sorsak kendisine; Ekmeleddin rezaleti, Özkes saçmalığı ve benzeri; sağdan, dincilerden devşirme isimlerden memleket ne yarar gördü de, bugün AKP iktidarının militanı/elebaşı liberallerden akıl alıyorsunuz? O masada oturduğunuz kimseler; tabanınızdaki insanlara hakaret ettiler, hedef gösterdiler… Yetmedi, dinciliğin, yobazlığın önünü açtılar. Adına demokrasi dedikleri, her türlü faşist eylemin önünü açtılar… Hiç mi seçmeninize sorumluluğunuz yok? Ne umuyorsunuz bu kişilerden?

Milletvekili dokunulmazlığı meselesi de iyice sarpa sarmış durumda elbet. O başka yazı konusu. Yalnız şunu söyleyeyim, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz! CHP öyle ya da böyle laiklik kaygısı duyan, cumhuriyetçi bir parti olmak zorundadır. “AKP çatırdayacak, biz de iktidar olacağız, herkesle iyi geçinelim” derseniz, hiçbir şey olamazsınız. Ya da Orhan Pamuk’un olduğu yerden, dürbünle bakarsınız memlekete!

Bu arada bir soru da CHP yöneticilerine, vekillere, örgüte, seçmene; hani siz biat etmiyordunuz, iradeniz vardı! E öyleyse niye isyan etmiyorsunuz? Kılıçdaroğlu bir sonraki toplantıyı ROK ve eşiyle yaparsa da susacak mısınız?

Karşıdevrim tamamlanıyor haberiniz olsun!