Yeni Akit, "Akademisyen değil, terör destekçisi militanlar" başlıklı haberinde akademisyenleri Boğaziçi Üniversitesi eylemleri üzerinden hedef gösterdi. Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, yaptığı açıklamada, "Yeni Akit 'gazetesi' aralarında üyelerimizin de olduğu Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini yaptığı haber ile hedef gösterme ve iftira yoluyla suç işlemeye devam etmiştir" diyerek tepki gösterdi.

Yeni Akit'in akademisyenleri hedef gösterdiği haberine tepki: "İftira yoluyla suç işlemeye devam ediyor"

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, Yeni Akit gazetesinin akademisyenleri Boğaziçi Üniversitesi eylemleri üzerinden hedef göstermesine tepki gösterdi.

Yeni Akit, "Akademisyen değil, terör destekçisi militanlar" başlıklı haberinde akademisyenleri hedef gösterdi.

Haberde, "Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri kışkırtan akademisyenlerin sicillerinin oldukça kabarık olduğu ortaya çıktı. Rektör Melih Bulu’ya karşı gerçekleştirilen provokatif gösterilerin düzenlenmesinde ön ayak olan 33 kişilik akademisyen grubunun 900 kişilik bir eğitim ordusunu manipüle etmeye çalıştıkları belirlendi. Boğaziçi üzerinden yeni bir Gezi kalkışması hayal eden ekibin içinde yer alan isimlerin FETÖ’ye, PKK’ya ve DHKP-C’ye sahip çıkılan bildirilerde imzalarının olduğu tespit edildi" ifadeleri yer aldı.

Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, yaptığı açıklamada, Akit'in haberine tepki gösterdi.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesinin tüm bileşenlerinin kolektif direnişi ve toplumsal muhalefetin desteğiyle her geçen gün büyüyen kayyuma karşı demokratik, özerk üniversite mücadelesi iktidar sahiplerini oldukça ürkütmüş görünüyor. Kolluk kuvvetlerinin saldırıları, gözaltılar, tutuklamalar ve her türlü nefret söylemi ile ötekileştirme çabalarına rağmen, kararlılıkla süren haklı ve meşru direniş karşısında dengesi bozulan iktidar odakları ve onun sözcüleri Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerini, sahibinin sesi trol hesapları ve yandaş basın yayın yoluyla hedef göstermeye devam ediyor" denildi.

"İFTİRA YOLUYLA SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR"

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Nitekim nefret suçları ve iftira konusunda sicili oldukça kabarık olan ve sıklıkla kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldığımız Yeni Akit "gazetesi" 4.02.2021 tarihli baskısında aralarında üyelerimizin de olduğu Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerini “akademisyen değil terör destekçisi militan” başlığı altında yaptığı haber ile hedef gösterme ve iftira yoluyla suç işlemeye devam etmiştir."

"Bizler biliyoruz ki Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin kayyum rektöre karşı direnişi demokratik, meşru ve anayasal bir haktır, bu hakkın kullanımına yönelik her türlü baskı, tehdit ve karalama ise suçtur" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Eğitim Sen olarak aralarında üyelerimizin de olduğu akademisyenlere yönelik iftira ve hedef gösterme suçunu teşhir etmeye ve her türlü hukuki ve demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Toplumun tüm kesimlerinin parasız, bilimsel, kamusal, eşit, anadilinde ve nitelikli bir eğitim görmeleri için insan, toplum ve doğa yararına bir üniversite için mücadelemize; Boğaziçi Üniversitesi bileşenleriyle dayanışmaya devam edeceğiz! Kayyumlar gidecek; üniversiteleri, bizler, üniversitelerin gerçek bileşenleri yöneteceğiz."

"AŞAĞI BAKMAYACAĞIZ"

Öte yandan, İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversitesi Girişimi de eylemler hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyuma yönelik demokratik tepkilerden birinin gerçekleştiği Kadıköy’de gözaltına alınan öğrencilerimizden Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta tutuklandı. Hukuki gerekçesi olmadığı herkesin malumu bu tutuklamalar Türkiye’de polis devleti ve düşman ceza hukukunun kurumsallaşmış olduğunun ifadesidir" ifadeleri kullanıldı.

"Siyasal iktidarın korku, sindirme ve baskılamaya dayalı bu yönetim anlayışı bilinmelidir ki etkili olmamaktadır ve olmayacaktır" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Bir ülkenin yarısını “terörist” ilan ederek o ülkeyi yönetemezsiniz. Bir üniversiteye rektör atanma biçiminin doğurduğu tepkiler ülke gündemine oturuyor ve olumsuz sonuçları çeşitli uluslararası platformlarda yankı buluyorsa bunun adı “yönetmek” değil, acziyettir. Bugün olanlar bu acziyetin üstünün polis ve yargı şiddeti ile örtülmeye çalışılmasından başka bir şey değildir. Kimse “büyük resmi görmeye” çalışmasın, davet etmesin. Resim gayet açık ve önümüzdedir" denildi.

Açıklama, "Boğaziçi Üniversitesi’nde tutuklanan 2 öğrenciye de, tutuklu öğrencilerimiz Anıl ve Şilan’a da aynı sözü veriyoruz: Aşağı bakmayacağız! ifadeleriyle son buldu.