Yandaş Yeni Akit, öğrencilere hijyenik ped dağıtan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu "Ekrem'den üniversiteli kızlara cinsel taciz" başlıklı haberiyle hedef aldı.

Yeni Akit, öğrencilere hijyenik ped yardımı yapan İBB'yi hedef aldı: Cinsel taciz

İktidara yakınlığıyla bilinen yandaş Yeni Akit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) üniversiteli öğrencilere hijyenik ped yardımında bulunmasını 'cinsel taciz' olarak nitelendirdi.

İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Yeni Akit, söz konusu yardımı "Ekrem'den üniversiteli kızlara cinsel taciz" başlıklı haberiyle hedef aldı.

Akit, öğrencilerin sosyal medyada, ped yardımına "Dağıtacak başka bir şey bulamadınız mı?" ifadeleriyle tepki gösterdiğini de iddia etti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ise hijyen kitini sosyal medya hesabından paylaşan bir öğrencinin paylaşımını alıntılayarak "Hijyen pedi desteğine yaygınlaştırarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Polat, "Kadınların sıkıntılarının farkındayız, hijyen pedi desteğine yaygınlaştırarak devam edeceğiz. Geliri olmayan öğrenci kadınlar ve yoksul semtlerde hijyen pedi temini büyük sorun. Öğrenci yurtlarımızda kalan kardeşlerimizle başladık" dedi.