Bilim Kurulu üyelerinin koronavirüs sürecindeki uyarılarını eleştiren Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, “Bilim Kurulu üyeleri, Birgün gazetesinin yazarı gibi olumsuz açıklama üstüne açıklama yapıp, halkı tedirgin ettiler” dedi.

Yeni Akit'ten Bilim Kurulu üyelerine ilginç eleştiri: BirGün yazarı gibi...

Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın kurduğu Bilim Kurulu’nda görev yapan bilim insanlarına ilginç eleştiriler yöneltti.

Bilim Kurulu üyelerinin sürecin başından bu yana yanlış uyarılarda bulunduğunu ve Türkiye’nin koronavirüsle doğru şekilde mücadele ettiğini savunan Karahasanoğlu, bilim insanlarını ‘halkta tedirginlik yaratmakla’ suçladı.

Karahasanoğlu, koronavirüs konusunda yapılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, Bilim Kurulu üyelerinin ve Türkiye’ye bu konuda eleştiri yapanların özür dilemesi gerektiğini öne sürdü.

Bilim Kurulu üyelerini gerçekleri dile getirdikleri için ‘BirGün yazarına’ benzeten Karahasanoğlu, “Bu ülkede her şey olabilirsiniz, rezil olamazsınız!” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

‘İDDİALAR DOĞRU ÇIKMADI’

“Nasıl ki salgın başladığında, hem de Bilim Kurulu üyeleri, Birgün gazetesinin yazarı gibi olumsuz açıklama üstüne açıklama yapıp, halkı tedirgin ettiler.

“Maske yok” dediler.. “Yatak yok” dediler.. “Solunum cihazı yok” dediler.. “Önlük yok” dediler.. “Test yok” dediler.. Dediler ha dediler.. Sonuç ne oldu? Rakamları verdim.. İddialar, doğru çıktı mı? Çıkmadı.. Bugün benzeri iddiaları yapanlar, üç gün sonra bunları dillendirecekler mi? Hayır.. Bugün oluşturdukları telaş, vatandaşa yaşattıkları tedirginlik, kısa günün kârı olarak, milliyetçi geçinen milletvekillerinin kazancı olacak..”