Hükümete yakın Yeni Akit gazetesinin yazarı Fatma Gülşen Koçak, doçentlik müracaatında geçerli olan dil barajını yükseltme planından dolayı YÖK’e eleştiriler yöneltti. “Reis barajı düşürdü” diyen Koçak, dil barajını geçenlerin ya Batıcı ya da FETÖ’cü olduğunu öne sürerek, “28 Şubat'ta ezilen Anadolulu akademisyenlerin önü kesilecek” dedi.

Yeni Akit yazarı: Akademide dil barajını geçenler Batıcı-FETÖ’cü, Anadolu insanının önü kesiliyor

MEDYA SERVİSİ

Hükümete yakınlığıyla bilinen gerici Yeni Akit gazetesinin yazarlarından Fatma Gülşen Koçak, akademideki yabancı dil barajı üzerinden ilginç bir mağduriyet hikâyesi üretti.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) doçentlik müracaatlarında dil barajını yükseltme planını eleştiren Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “YÖK ne yapmak istiyor? Dün gece bütün öğretim elemanlarına gönderilen yapancı(!) dil barajının yükseltilme isteği ne anlama geliyor? Bu barajı REİS düşürdü. Yeniden yükselterek 28 Şubat'da ezilen Anadolulu akademisyenlerin önü kesilecek” dedi. Koçak tweetine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketledi.

Akıl dışı yorumlarına devam eden Koçak, “Dil barajlarını geçenler ya batıcı ya fetöcü. Yabancı dil barajı ile yine insanımız doğranıyor. REİS'e rağmen bu yapılıyor üstelik” dedi.

Koçak gelen eleştirilerin ardından “not” ifadesiyle başlayan yeni bir tweet atarak, “Yabancı dil elbette bilinmeli. Ama bu baraj şimdiki olduğu şekilde korunmalı. Daha yabancı dil bile yazamayanların barajı yükseltmek isteği gerçekten ironik.”

YÖK BAŞKANI TWITTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Twitter’dan yaptığı açıklamayla doçentlik müracaatlarında dil barajının yükseltileceğinin sinyalini verdi.

“Kurulumuza, doktora eğitimine başlamak için aranan asgari yabancı dil puan şartı 55 iken, doçentlik müracaatında da aynı puan şartının aranmasının nitelik bakımından zafiyet oluşturduğu şeklinde görüşler gelmekte” diyen Saraç, öğretim elemanlarının bu konuda görüşlerini almak için e-postalar gönderildiğini belirtti. Saraç şunları kaydetti:

“doçentlik müracaatı için bu puanın yükseltilmesine yönelik teklifler iletilerek, YÖK’ün son yıllarda ortaya koyduğu “kalite” eksenli çalışmaları sonucu hayata geçirdiği projelere uyum için bu değişikliğin gerekli olduğu ifade edilmekteydi. Bu kapsamda yapılacak çalışmalarımızda değerlendirmek üzere öğretim elemanlarının görüşünü almaya kararı verdik ve söz konusu anketin bütün öğretim elemanlarımızın e-posta adreslerine gönderdik. Yeni YÖK olarak, yükseköğretim sistemimizin bütününü ilgilendiren konularda geniş katılımla karar alma süreçlerini olgunlaştırmak için bundan sonra da kısa anketler ile öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin görüşlerine başvuracağız…”