Gerici Yeni Akit yazıişleri müdürü ve yazarı Karahasanoğlu, Sivas Katliamı ile Gezi Direnişi'ni karşılaştırdığı yazısında, Sivas Katliamı sanıklarının suçlu bulunmalarını hatırlatarak 'Topu topu 6 saat.. Başı, sonu hepsi 6 saat.. 'ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı Sivas Katliamı ile Gezi'yi kıyasladı: Göstericiler Sivas'ta kimseyi kasıtlı yaralamadı

Gerici Yeni Akit'in yazıişleri müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, Sivas Katliamı ile Gezi Direnişi'ni karşılaştırdığı yazısında, 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı sanıklarının Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzeni cebren değiştirmeye teşebbüsten suçlu bulunduklarını savundu. 'Anayasal düzeni değiştirmek için gerçekten bir niyetin olsa.. Bir planlama yapmaya kalksan, 6 saat değil, 6 gün yetmez, 6 hafta yetmez..' ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu, Gezi Direnişi'nin 6 aydan fazla süren bir isyan harekete olduğunu ve anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçu olma ihtimalının Sivas Katliamı'nda 1 ise, Gezi olaylarında 1 milyon olduğunu iddia etti.

Karahasanoğlu'nun yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

'Sivas’ta 2 Temmuz 1993 günü yaşanan olayda, eylemin tamamı 6 saat idi..

6 saat süren eylem sebebi ile 33 Sivaslıyı, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini cebren değiştirmeye teşebbüs etmekle suçladılar ve mahkum ettiler.. Topu topu 6 saat.. Başı, sonu hepsi 6 saat..

Anayasal düzeni değiştirmek için, gerçekten bir niyetin olsa.. Bir planlama yapmaya kalksan, 6 saat değil, 6 gün yetmez, 6 hafta yetmez..

Ama 6 saatlik eylem; anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçu olarak yorumlandı.. Şüpheliler idam cezasına çarptırıldı.

Peki Gezi isyanında ne oldu?

6 saatlik eylemden değil.. 6 gün süren bir kalkışmadan değil.. Tamamen durulmasını dikkate alırsak 6 aydan fazla süren bir isyan hareketinden bahsediyoruz.. Amaçlanan fiili gerçekleştirmeye elverişlilik açısından anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçunun işlenmiş olma ciddiyeti Sivas’ta 1 ihtimal ise, Gezi olaylarında 1 milyon olmasına rağmen, Sivas idamla, Gezi isyanı beraatle sonuçlandırıldı...'

'GÖSTERİCİLER, SİVAS'TA HİÇBİR KİŞİYİ KASITLI BİR HAREKETLE YARALAMADI'

Karahasanoğlu 37 insanın hayatını kaybettiği, Sivas Katliamı'nda göstericilerin kasıtlı bir hareketle kimseyi yaralamadığını iddia etti:

'Sivas’taki olaylarda yargılanan kişilerde tek bir silah bulunamadı. Göstericiler, şu veya bu şekilde hiçbir kişiyi kasıtlı bir hareketle silahla yaralamadı.. Ama Sivas olayları sebebi ile 33 Sivaslı, idam cezasına çarptırıldı.'