Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis’te düzenlenen resepsiyonda açıklamalarda bulundu. Yeni askerlik sistemiyle ilgili değerlendirme yapan Akar, “Çok kısa bir süre kaldı. Yeni askerlik sistemi büyük ölçüde tamamlandı, Cumhurbaşkanı’na sunacağız” diye konuştu. Akar, şu ifadeleri kullandı: “Çok kısa bir süre kaldı, çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Gerekli süreci takip edeceğiz. Bekleyenler kadar biz de bunun bir an […]

Yeni askerlik sistemine ilişkin açıklama: Kısa süre kaldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis’te düzenlenen resepsiyonda açıklamalarda bulundu.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili değerlendirme yapan Akar, “Çok kısa bir süre kaldı. Yeni askerlik sistemi büyük ölçüde tamamlandı, Cumhurbaşkanı’na sunacağız” diye konuştu.

Akar, şu ifadeleri kullandı:

“Çok kısa bir süre kaldı, çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Gerekli süreci takip edeceğiz. Bekleyenler kadar biz de bunun bir an önce yasalaşmasından yanayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da direktifi böyle zaten, bir an önce çıkmasından yana. Yasa çıkarken de ‘Şu eksikti, bu yanlıştı.’ gibi birtakım problemlerle çıkmasın diye hem birtakım simülasyonlar hem de sayısal veriler üzerinden tartışmalar yapılıyor. Yeni sistem çok olumlu karşılandı. Gerçekten öngörülebilir, gençlerimizin şartlarına gayet uygun, onların eğitim öğrenim, çalışma hayatını dikkate alarak mali, sosyal, askeri konularla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının karşılanması konularının hepsini bir araya getirmek için çalışmalar ayrıntılı şekilde yapıldı. Çok büyük ölçüde çalışmalarımız tamamlandı.”