İYİ Partili Ergün, göreve yeni getirilen Tarım ve Orman Bakanı yardımcılarından Ebubekir Gizligider’in Fethullah Gülen ile çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Ergün, paylaştığı fotoğrafa, "Yeni Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, hiç de gizli gitmemiş, oldukça aleni gitmiş” notunu düştü. Soylu'nun danışmanı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan da tepki göstererek, "İnandığımız davada hiç 'gizligider' olmadık" diyerek 'FETÖ' göndermesi yaptı.

Yeni Bakan Yardımcısı'nın da Gülen’le fotoğrafı çıktı

Resmi Gazete'de yayımlanan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 4 bakan yardımcısı görevden alınarak yerine yenileri atandı. Kararla, bakan yardımcılıkları görevine Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider getirildi.

SOYLU'NUN DANIŞMANI: HİÇ 'GİZLİGİDER' OLMADIK

Gizligider'in Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Danışmanı Mazhar Yıldırımhan'dan da tepki geldi. Yıldırımhan, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "İnandığımız davada hiç 'gizligider' olmadık. Hep açık gittik. Zararını gördük mü gördük! Hiç tesadüfen de olsa fetönün yanına düşmedik. Allaha hamd olsun bütün hayatımız boyunca karşısında olduk. Samimiyet arıyoruz, samimiyet istiyoruz!. Lütfen aldanışlara son verin!" dedi.

Yıldırımhan'ın bu paylaşımını Süleyman Soylu'nun yeğeni Sadık Soylu da 'Retweet' ederek paylaştı.

yeni-bakan-yardimcisi-nin-da-gulen-le-fotografi-cikti-1001087-1.

‘GİZLİGİDER, OLDUKÇA ALENİ GİTMİŞ’

Göreve getirilenler arasında ise en çok AKP’den 24. Dönem Nevşehir milletvekilliği de yapan Ebubekir Gizligider dikkat çekti. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün, Gizligider’in Fethullah Gülen ile çekilen bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Gizligider ile Gülen’in yanyana durduğu fotoğrafı paylaşan İYİ Partili Ergün, “Yeni Tarım Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider. Hiç de gizli gitmemiş, oldukça aleni gitmiş” ifadelerini kullandı.