Doğru Parti ve Adalet Partisi, içerisinde Zafer Partisi, Memleket Partisi ve Milli Yol Partisi’nin de yer alacağı yeni bir ittifak kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Doğru Parti Genel Başkanı Serdaroğlu, ittifakın ismini “Cumhuriyet İttifakı” olarak düşündüklerini söyledi. Adalet Partisi Genel Başkanı Öz ise " Şu anda 4 parti temas halindeyiz, bir ittifak oluşturma gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yeni bir ittifak için çalışma başlatıldı: "4 parti temas halindeyiz"

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, bugün Doğru Parti Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısında, yeni bir ittifak kurmak için başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vecdet Öz, yaptığı açıklamada, “Bir istişare, dirsek teması içindeyiz birkaç parti. Türkiye’de siyasetin önü tıkalı. Bugün kurulmuş olan ittifaklar buna cevaz verememektedir. Hepimiz demokrat misyondan geliyoruz. Bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak için hepimiz bir araya gelelim. Bu ittifak yasası tabii bizler için çok hayırlı oldu, bütün merkez sağı bir araya toparlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Çeşitli partilerle de görüşme trafiği arasındayız" diyen Öz, şöyle devam etti: "Bunlardan bir tanesi Zafer Partisi, biri Memleket Partisi. Şu anda 4 parti temas halindeyiz, bir ittifak oluşturma gayreti içerisindeyiz. Millet İttifakı, dar bir alana sıkışmış, kendi aralarında toplantı yapan, Türkiye’yi kucaklamayan, genişleme ihtimali de olmayan bir ittifak haline geldi. Dolayısıyla çok kırgın, küskün toplumun bir bölümü siyaseten açıkta kalmaktadır, kuracağımız bu ittifak buna cevaz verir hale gelecektir."

“BİZ NE YAPACAĞIMIZDAN ÇOK NE YAPMAYACAĞIMIZI BİLİYORUZ”

Türkiye’nin durumunun içler acısı olduğunu kaydeden Öz, "Ekonomiden tutun da diplomasiye, uluslararası ilişkilere kadar çok geniş bir spektrum içerisinde derin bir krizin içerisindeyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bunu toplama gibi bir kabiliyeti yoktur" ifadelerini kullandı.

“İSMİ ‘CUMHURİYET İTTİFAKI’ GİBİ DÜŞÜNÜLÜYOR”

Serdaroğlu da yeni ittifaka dair yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde bu temaslarımız devam edecek. Milli bir ittifak ama ismi ‘Cumhuriyet İttifakı’ gibi düşünülüyor. Neden net söyleyemiyorum? Çünkü diğer arkadaşlara saygısızlık olsun istemiyorum. Cumhur orada Beştepe’de, Millet de Altılı Masa’da birbirini yiyor. Cumhuriyet de burada olsun diye düşünüyor, başkanım da ben de. ‘Tayyip Bey’e güle güle’ ittifakı da diyebilirsiniz.”