İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği’nin Genel Başkanı Rafet Ermiş, 4 çocuğa tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı

Yeni bir Üzmez vakası

GİZEM ALTUNKAYNAK

Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına ilişkin tepkiler sürerken, İslamcı camiadan bir istismar haberi daha geldi. Gençlik İlim ve Hikmet Derneği (GİHDER) Genel Başkanı Rafet Ermiş, Sinop’un Gerze ilçesinde 4 erkek çocuğa tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Aslen Gerzeli olan Ermiş’in genel başkanlığını yaptığı GİHDER’de genellikle küçük yaşta çocukların katıldığı İslami eğitim ile Kuran kursları veriliyor. Tecavüz skandalı kursa katılan çocukların durumu ailelerine anlatması üzerine ortaya çıktı.

CEZAEVİNE KONULDU
Dört çocuk ve bir torun sahibi olan Ermiş, İstanbul Kağıthane Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü’nde teknik memur olarak görev yapıyor. Kurslara katılan çocukların şikâyeti üzerine aileleri Ermiş hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Rafet Ermiş, İstanbul Sağmalcılar Cezaevi’ne konuldu.

AKILLARA ÜZMEZ'İ GETİRDİ
Gerze’de yaşanan olay, 2008 yılında dini kimliği ve AKP’ye yakınlığı ile tanınan ''Hüseyin Üzmez'' vakasını akıllara getirdi. Çocuk tacizi nedeniyle hüküm giyen Akit yazarı Hüseyin Üzmez psikolojik sorunları ve prostat rahatsızlığı gerekçe gösterilerek tahliye edilmiş, bir süre sonra da ölmüştü.