Atatürk ve cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu Atatürk’ün ölüm yıldönümünün arefesinde ziyaret eden Diyanet Başkanı’na tepkiler bitmek bilmiyor. En sert tepkilerden biri ise AKP’nin Cumhur ittifakı ortağı MHP’den geldi

Yeni çatlak ‘Fesli’

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e yönelik hakaretleriyle bilinen ‘yazar’ Kadir Mısıroğlu’na Atatürk’ün ölüm yıldönümünün arefesinde ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tepkiler dinmek bilmiyor. Erbaş’ın ziyaretinin yeni rejim açısından simgesel bir noktaya tekabül ettiği belirtilirken Atatürk düşmanı Mısıroğlu’na başta AKP Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere iktidar kesiminin her fırsatta destek olması bu durumun sağlaması olarak değerlendiriliyor.

Yeni kriz mi?
AKP’lilerin sahip çıktığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hocam diye hitap edip hastanede ziyaret ettiği Mısıroğlu’na yönelik Diyanet Başkanı’nın ziyaretine en sert yanıt AKP’nin ittifak ortağı MHP’den geldi. MHP’den gelen bu tepki ‘Andımız’ krizinin ardından AKP ile yaşanan krizin devamı olarak yorumlandı. Cumhur ittifakı’nda ortak hareket eden ancak yerel seçimlerde birlikte hareket etmeyeceklerini duyuran iki partinin birçok alandaki restleşmesi MHP’nin Diyanet Başkanı’na yönelik sözleriyle yeni bir boyut kazandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı sert sözlerle eleştirdi.


Gereğini yap
Bahçeli, Erbaş’a yönelik “Gereğini yap” dedi. MHP liderinin sözleri istifa çağrısı olarak yorumlandı. Meclis’teki haftalık grup toplantısında konuşan Bahçeli, Atatürk üzerinden cumhuriyetle hesaplaşıldığını, Türklük üzerinden milletle hesap görüldüğünü ifade etti. MHP lideri şöyle devam etti: “Kimin kime gideceğiyle ilgilenmiyoruz. Anlayamadığımız husus, fesli provokatörü ziyaret tarihidir. Bula bula 9 Kasım’ı mı buldun! Diğer günlerin suyu mu çıktı? Bu nasıl bir aklın mahsulüdür! Bir çukur şahsiyete ‘Geçmiş olsun’ demek, bunu da ulu orta yapmak, bu kişiye arka çıkmak değil midir? Ne istiyorsunuz cumhuriyetten! Diyanet işleri başkanının erdemli davranması ve gereğini derhal yapması temennimdir.”

yeni-catlak-fesli-530676-1.
Kadir Mısıroğlu'nu Diyanet İşleri Başkanı'ndan
önce de Erdoğan ziyaret etmişti.

CHP’den tepki
Grup toplantılarında konuşan parti liderlerinin gündeminde de Diyanet İşleri Başkanı vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erbaş’ı istifaya çağırdı. Partisinin grup toplantısında ziyareti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunun insani duygularla ne ilgisi var? Resmi kıyafetle, makam aracıyla gidiyorsan Diyanet’i temsil ediyorsun! 18’inci Diyanet işleri başkanı ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen adamın önünde diz çöktü. Ben bunu kabul etmiyorum! O koltuğu derhal terk et” dedi.

Sert sözler
Grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Erbaş’ın görevden alınmasını istedi.

‘Gidecek başka gün yok muydu?’
Akşener şöyle devam etti: “Atatürk’e hakaret eden bir adama gidecek başka bir gün yok muydu? Oraya o adamın bağlı bulunduğu dış merkezlere mesaj vermek için mi gittin? Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyorum tarihi dizlerden ve fesli müptezelden öğreniyorsunuz. Bu içimizi acıtıyor. Tarihi ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenden değil gel bizden öğren.”

***

Gerici yazardan hakaretlere devam!

Atatürk’e ve laikliğe yönelik düşmanca tutumlarıyla tanınan Kadir Mısıroğlu, tartışmayı derinleştirecek sözler sarf etti. Mısıroğlu, Atatürk’e yönelik ifadelerini sürdürürken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ‘şeyhülislam’ diye niteleyip kendisini ziyaret etmesini ‘tarihi bir hadise’ olarak yorumladı. Kadir Mısıroğlu, kendi Youtube hesabından yayımladığı bir videoda ziyareti anlattı. Mısıroğlu "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nden en itibarsız adamdım. Beni görüp de yolunu değiştiren ahbaplar biliyorum" dedi ve şu ifadeleri kullandı: Bir yatakta yattığım talebelikte arkadaş, bakan oldu beni tanımadı. Birisi tanıştırdı. O da hala hayatta. Bunları hep gördüm. Şimdi de Reisi Cumhur ziyaretime geliyor. Hele hele Diyanet İşleri. Şeyhülislam geliyor ziyaretime. En korkak müessese Diyanet'ti. Şu Şeyhülislam'ın beni ziyarete gelmesi var ya tarihi bir hadisedir. Ben vebalıydım. Kemal ilah. Ona karşı laf söyleyen birisini nasıl ziyaret edersin?