Hindistan'da dini gruplara vatandaşlık yolunu açan 'Vatandaşlık Yasası'na karşı protestolarda başkent Yeni Delhi'de pazar gününden bu yana 35 sivil hayatını kaybetti

Yeni Delhi: Vatandaşlık yasasına karşı protestolarda 35 kişi öldü

Hindistan'da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ve Müslüman göçmenleri kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen 'Vatandaşlık Yasası'na karşı başlayan protestolarda 23 Şubat Pazar gününden bu yana 35 sivil hayatını kaybetti.

Hint basınında yer alan habere göre, dün Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval'in Yeni Delhi'de şiddet olaylarının yaşandığı bölgeleri ziyaret ettikten sonra "her şey yolunda" açıklaması yapmasının ardından gösteriler devam etti.

Olaylarda, bir emniyet amiri ve istihbarat görevlisinin de aralarında bulunduğu 35 kişi yaşamını yitirirken, 130'un üzerinde kişi gözaltına alındı.

Ülkede Aralık 2019'dan bu yana devam eden protestolarda 58 kişi hayatını kaybetti.

MUHALEFET MEMORANDUM VERDİ

Muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresinin (INC) Başkanı Sonia Gandi ile INC'den ülkenin eski Başbakanı Manmohan Singh, Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind'e şiddet olaylarıyla ilgili taleplerini içeren memorandum verdi.

Gandi, Hindistan Halk Partisi (BJP) yönetiminin ve Delhi hükümetini, yaşanan olaylar sırasındaki tutumları sebebiyle 'sessiz seyirciler' olarak nitelendirdi.

(AA)