Galatasaray yeni Teknik Direktörü Mustafa Denizli yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada Kasımpaşa ile 2-2 berabere kaldı

Galatasaray, lider Beşiktaş’ın 3 puan bıraktığı haftada avantajı kullanamadı ve Kasımpaşa’nın 2. yarısında oldukça üstün olduğu maçta 1 puan aldı.

Hamza Hamzaoğlu’nun bıraktığı yerden Mustafa Denizli devam ediyor demek yanlış olur. Galatasaray, Galatasaray’ın bıraktığı yerden devam ediyor. Aslında kimse takımdan veya Mustafa Denizli’den büyük bir dönüşüm beklemiyordu. Zira sorun sadece dizilişten veya futbolcuların en iyi performans verdikleri mevkiide oynatılmamalarından kaynaklanmıyordu. Açık bir uyum ve motivasyon sorunu da göze çarpıyordu. Wesley Sneijder’ın Atletico Madrid maçı ardından yaptığı açıklamalar takımda bir dolu anormallik olduğunu gösteriyordu zaten.

Düşünsenize, Galatasaray’ı Kasımpaşa önünde 2-1 öne geçiren golde Semih’in vuruşu rakip kale direğinden dönmüş, sol kanata açılan topu Chedjou ortalamışve Hakan Balta harika bir tek vuruşla tamamlamıştı. Sarı-kırmızılıların 3 savunma oyuncusu rakip sahanın farklı noktalarında gol kovalıyordu. Galatasaray’ın yediği ikinci golde de top kendi kalelerinin sağına doğru açılmıştı ve o noktada 3 Kasımşapalı oyuncu varken Galatasaray’dan tek bir oyuncu bulunmuyordu. Yani defans oyuncuları olmaları gereken yerde değilken, olmamaları gereken yerdelerdi. Bu derece büyük bir düzensizliği tekrar sistemli bir takım haline getirmek için sadece zaman değil futbolcu davranışlarının ve hatta futbolcuların oyun zekasının da gelişmesi gerekiyor ki kadrosunun önemli bir bölümü 30’lu yaşlarda olan bir takımda bunu başarmak oldukça zor bir durum.

Maçın ilk yarısında durum Galatasaray lehine 1-0’ken, Kasımpaşa’nın geliştirdiği ve gole hükmedilmeyen pozisyon için ise şunu söylemek lazım. Bu pozisyon çizgi hakemlerinin, orada süzmesi gereken diğer pozisyonlarla karşılaştırıldığında kolay bir pozisyon, zira forvetlerin kaleye gönderdiği ve defans oyuncularının koşarak kaleye varmadan önlemeye çalıştığı toplarda pozisyonun içinde savunma oyuncusunun vücudu olabiliyor ya da karamboller görüş açısını kapatabiliyor. Ancak bu sefer ortada sadece aynı hizadeki 3 direk ve kale çizgisinin içine düşen bir top var. Dolayısıyla bu pozisyon eğer süzülemeyecekse orada çizgi hakemlerini bulundurmanın hiçbir manası yok.