Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünün ardından Ankara'da sıcak saatler yaşandı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Kılıçdaroğlu ile Akşener'in görüştüğü ve Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılacağı bildirildi. Liderler, Millet İttifakı toplantısı için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

Yeni formülle birlikte Akşener masaya döndü: Dakika dakika neler yaşandı?

HABER MERKEZİ

İYİ Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrılmasının yankıları sürerken bugün dikkat çekici gelişmeler yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek Meral Akşener ile görüştü.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti Lideri Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdiğini bildirdi.

İmamoğlu ve Yavaş, görüşmenin ardından Millet İttifakı toplantısına ev sahipliği yapacak Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gitti. İki başkan, görüşmeye ilişkin bilgilendirmenin ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Gelişmelerin ardından Millet İttifakı toplantısı saat 16.00'ya ertelendi.

Akşener, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş, Ankara'da dörtlü bir zirve gerçekleştirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını bildirdi.

Akşener'in de yer aldığı liderler Millet İttifakı toplantısı için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

DAKİKA DAKİKA NELER YAŞANDI?

15.41 | Akşener, masaya döndü

Altılı Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gün içinde yaşananların ardından masaya döndü. Akşener, Millet İttifakı toplantısına katılmak için Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Akşener'i, Karamollaoğlu karşıladı.

15.41 | CHP Lideri 'Halkın Umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla karşılandı

Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu'nu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu karşıladı.

Saadet Partisi önünde bekleyen yurttaşlar, 'Halkın Umudu Kılıçdaroğlu' sloganları attı.

15.38 | Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde

Millet İttifakı'nı oluşturan liderler, Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelmeye devam ediyor. Babacan'ın ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Saadet Partisi Genel Merkezi'ne geldi.

15.32 | Akşener, Millet İttifakı toplantısına katılacak

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Zorlu, Meral Akşener'in Millet İttifakı'nın toplantısına katılacağını bildirdi.

15.10 | Ankara'da dörtlü zirve!

Yaşanan trafiğin ardından Millet İttifakı toplantısı 1 saat daha ertelenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir araya geleceği belirtildi. 4 isim, yaşanan son gelişmeleri ve masadaki formülü değerlendirecek.

15.05 | Liderler, Saadet Partisi'ne gelmeye başladı

Millet İttifakı toplantısı için liderler Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelmeye başladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, genel merkeze ilk gelen lider oldu.

15.03 | Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

14.58 | Millet İttifakı'nın toplantısı 1 saat daha ertelendi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesinin ardından Millet İttifakı toplantısı saat 15.00'e alınmıştı. Edinilen bilgiye göre, toplantı bir saat daha ertelendi.

Millet İttifakı'nın toplantısı saat 16.00'da gerçekleştirilecek.

13.57 | İYİ Parti Sözcüsü: Yeni bir öneri sunduk

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti Lideri Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın yetkili ve icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdiğini bildirdi.

Zorlu, şunları söyledi:

"13. Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesi süreci, 2 Mart'taki toplantının ardından Genel Başkanımız, daha önce mutabık kaldığımız uzlaşma, istişare ve halkın tercihi konularındaki ilkesel çerçeve ile bir müzakere sürecini yürütmüş, bu noktaya gelinmiştir.

Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu en başından bu yana duyan ve bu sorumluluk bilinci ile hareket eden sayın genel başkanımız milletimizin yine sesi doğrultusunda; milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur."

canli-millet-ittifaki-toplantisi-oncesi-hareketli-saatler-1134351-1.

13.51 | Millet İttifakı'nın toplantısı ertelendi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ziyaretinin ardından, saat 14.00'te başlayacağı bildirilen toplantı, saat 15.00'e alındı.

13.38 | İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek üzere parti genel merkezine geldi.

Gazetecilerin "Sayın Akşener'i ikna etmek için mi buradasınız" sorularını cevapsız bırakan Yavaş ve İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

Görüşmenin ardından iki isim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Bugün çok önemli bir süreçte saygıdeğer İYİ Parti Genel Başkanı'nı ziyaret ettik. Bugün bu ziyaretimizi Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz” dedi.

Mansur Yavaş ise “Bizler Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıyız. Masada yaşananları seyretme imkânımız yok. Önümüzde seçim var, ayrılığa tahammülü yok. Sayın Genel Başkanımıza ilettik, değerlendirecekler” açıklaması yaptı.

canli-millet-ittifaki-toplantisi-oncesi-hareketli-saatler-1134352-1.