Yeni 'Fuat Avni' operasyonu: Erdoğan, Hakan Fidan ve Bahçeli...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'yle ilgili sızdırdığı kulis bilgilerinin çoğunun gerçekleşmesi nedeniyle fenomene dönüşen Fuat Avni adlı hesap için faaliyette bulunduğu ileri sürülen 10 kişi bugün Kayseri Adliyesi'ne sevk ediliyor.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde kurulan özel ekip, 5 ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı. Yapılan çalışmaların ardından Kayseri merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

ERDOĞAN, HAKAN FİDAN VE BAHÇELİ
Şüphelilerin, “Fuat Avni” oluşumuna benzer bir oluşuma giderek sosyal medyada Cemaat adına operasyonlarına devam ettikleri öne sürüldü. Şifreleri kırarak devletin arşivine girdikleri iddia edilen şüphelilerin, burada elde ettikleri devlete ait bilgi ve belgeleri yayınlandıkları ileri sürüldü. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM hesapları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birçok milletvekili, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bakanlarla ilgili özel bilgileri de yayınlayan şüphelilerin, ilgili kişilerin aileleriyle ilgili bilgileri de paylaştıkları kaydedildi.