İş insanı Osman Kavala’nın dün beraat ettiği Gezi Parkı davasının ardından yeniden gözaltına alınması dünya basınında geniş yankı buldu.

Yeni gözaltı kararı dünya basınında

Gezi Direnişi'ne ilişkin dün yapılan davada iki yılı aşkın sürenin sonunda beraat eden Osman Kavalı’nın tekrar gözaltına alınması dünya çapında birçok yayın kuruluşunda son dakika haberi olarak yer aldı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Kavala’nın yeniden gözaltına alınmasını, ‘Türkiye, beraatten saatler sonra eylemciyi 'yeniden tutukladı’ başlığı ile duyururken, CNN haber kuruluşundan Jomana Karadsheh and Sheena McKenzie ise haberi, ‘Türkiye'deki savcılar, Gezi Parkı beraatinden saatler sonra Osman Kavala'nın tutuklanmasını istiyor’ başlığı ile yayınladı.

AİHM'in kararını hatırlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun’nun twitter mesajına da yer veren CNN, haber de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala'nın keyfi olarak tutuklandığına dair hükmünü hatırlattı.

ABD Merkezli yayın kuruluşu Voice of Amerika, Kavala’nın yeniden tutuklanmasını ‘Beraat Kararında Sürpriz Dönüş’ başlığı ile verirken, tutuklamanın 2016 yılında başarısız olan darbe girişimi ile bağlantı olduğuna yer verdi. Voice of Amerika haberde, Uluslararası Af Örgütü Türkiye kampanyacısı Milena Buyum’un karara ilişkin Twitterdaki ‘ Büyük Rahatlama’ paylaşımına da yer verdi.

Alman yayın kuruluşu DW muhabiri Julia Hahn ise yaptığı haberde, Kavala'nın tekrar gözaltına alınabileceğini daha sonra sonuca bağlı olarak Silivri hapishanesine geri gönderilebileceğini" söyledi.