Resmi gazetede yayımlanan karara göre görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı. Nebati sosyal medya hesabından ilk açıklamasını yaptı.

Yeni Hazine Bakanı Nureddin Nebati'den ilk açıklama

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Hazine Bakanlığı görevinde değişikliğe gidildi. Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı. Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

ATAMA SONRASI YENİ BAKANDAN İLK AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Nureddin Nebati sosyal medya hesabından ilk açıklamasını yaptı.

Yeni Bakan Nebati, "Sn. Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü hazine ve maliye bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı rabbim nasip etsin inşallah" mesajını paylaştı.

ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi tebrik ederken görevinden affını isteyen Lütfi Elvan'a da teşekkür etti. Altun yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan sayın Dr. Nureddin Nebati’yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

NURETTİN NEBATİ KİMDİR?

Nurettin Nebati, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Mevcut olarak MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, ENSAR Vakfı, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ve derneklerde üyeliği devam ediyor.

Nureddin Nebati, AKP’li bürokratlar ve partililer arasında artık bir geleneğe dönüşen “çifte maaşlı” isimlerden biri.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevinin yanında Nebati aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Nebati’nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit etmişti.

Yavuzyılmaz, Nebati’nin Türk Telekom Yönetim Kurulu ücreti ve altı maaş ikramiye ile aylık 33 bin 849 TL aldığını ortaya çıkarmıştı. Nabati’nin Bakan Yardımcısı olarak aldığı 27.917 TL mala birlikte, toplam aylık maaşı 61 bin 766 TL olduğu belirlenmişti. Nebati’nin Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak ne kadar maaş aldığı ise bilinmiyor.